Η ηθική παρακμή και το «όλα στο φως»

Ήρθε η ώρα να πληρώσουν, όχι δια του νόμου του Λιντς αλλά με βάση την κείμενη νομοθεσία, όσοι αποδειχθούν ένοχοι. Καμία συγκάλυψη, αποσιώπηση και αποπροσανατολισμός δεν μπορεί και δεν πρέπει να υπάρξει, όσο γνωστοί και επώνυμοι και να είναι οι εμπλεκόμενοι.

Η φράση «όλα στο φως», όσο κοινότοπη μπορεί να ακούγεται στην περίπτωση όσων καταγγέλλονται για βιασμούς, παιδεραστία, σεξουαλικές παρενοχλήσεις και κατάχρηση εξουσίας για ικανοποίηση αρρωστημένων επιθυμιών, έχει την μεγαλύτερη δυνατή ισχύ.

Η ηθική κατάπτωση και η σαπίλα δεν είναι σημεία των καιρών. Απλά φαίνεται ότι έφθασε η ώρα να τιμωρηθούν κάποιοι με τις ανώτατες ποινές που προβλέπονται. Και η Πολιτεία δια των αρμοδίων οργάνων πρέπει να είναι αμείλικτη.

Η συγκάλυψη δεν βοηθάει κανέναν. Και δεν έχουμε να κάνουμε με βιασμούς μόνο ή σεξουαλικές παρενοχλήσεις, αλλά υπάρχουν καταγγελίες και για βιασμούς παιδιών και εφήβων. Ό,τι πιο ειδεχθές και αποκρουστικό.

Ήρθε η ώρα να πληρώσουν, όχι δια του νόμου του Λιντς αλλά με βάση την κείμενη νομοθεσία, όσοι αποδειχθούν ένοχοι. Καμία συγκάλυψη, αποσιώπηση και αποπροσανατολισμός δεν μπορεί και δεν πρέπει να υπάρξει, όσο γνωστοί και επώνυμοι και να είναι οι εμπλεκόμενοι. Γιατί εάν ήταν κάποιος κακόμοιρος θα είχε διαφορετική μεταχείριση μέχρι στιγμής.

Σε μια εποχή μεγάλης ηθικής κατάπτωσης και παρακμής σε πολλά επίπεδα που πολλές αξίες έχουν καταρρεύσει και πολλά έχουν απομυθοποιηθεί, ήρθε η ώρα να χωρίσει η ήρα από το σιτάρι. Τα συγκεκριμένα σκάνδαλα και εγκλήματα δεν έχουν χρώμα, ιδεολογίες, παρατάξεις και κόμματα.

Ήρθε η ώρα της κάθαρσης και της απόδοσης δικαιοσύνης για όσα έγιναν σε αθώες ψυχές. Γιατί το φοβερό έγκλημα είναι ο βιασμός αθώων και απροστάτευτων ψυχών για να ικανοποιήσουν κάποιοι τις αρρωστημένες επιθυμίες τους.

Είναι η ώρα της δράσης και όχι του εφησυχασμού από μια Πολιτεία που δείχνει αρκετές φορές ναρκωμένη και ράθυμη, όταν σε άλλες περιπτώσεις κινείται ταχύτατα σε πολλά επίπεδα, ενώ οφείλει να ξαναδεί και το θέμα του χρόνου παραγραφής για να μην παραγράφονται σε λίγα χρόνια ορισμένα εγκλήματα που έχουν και ισχυρή ηθική απαξία και της αύξησης των ποινών.

Η κάθαρση, η απόδοση δικαιοσύνης και η τιμωρία είναι ζητούμενα των ημερών, όχι για να ικανοποιηθεί το φιλοθεάμον κοινό, αλλά γιατί η ίδια η Ηθική και το Δίκαιο το απαιτούν.

Όλα στο φως εδώ και τώρα και καμία προστασία για κανέναν.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk