Το πρώτο βήμα για την πρόκρισή τους στους «8» του Champions League έκαναν οι Πόρτο και Ντόρτμουντ, με τους Δράκους να επικρατούν εντός έδρας με 2-1 της Γιουβέντους και τους Βεστφαλούς εκτός έδρας με 3-2 της Σεβίλλης.

Στο Ντραγκάο, η Πόρτο προηγήθηκε 2-0 με γκολ των Ταρεμί και Μαρεγκά, ενώ οι Ιταλοί μείωσαν σε 2-1 στο 82’ με τον Κιέζα. Η ρεβάνς θα πραγματοποιηθεί στις 9 Μαρτίου και το γκολ που πέτυχε ο Κιέζα μπορεί να αποδειχθεί «χρυσάφι» για την Μεγάλη Κυρία.

Στην Ανδαλουσία, η Ντόρτμουντ με πρωταγωνιστή τον Χάαλαντ, που πέτυχε δύο γκολ, επικράτησε με 3-2 και πλέον βρίσκεται αγκαλιά με την πρόκριση, αφού ο επαναληπτικός θα γίνει στην έδρα της.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 7’ με τον Σούσο, αλλά η Ντόρτμουντ με τρία γκολ από το 19’ έως το 43’ έφερε τα πάνω κάτω και έκλεισε το πρώτο ημίχρονο μπροστά στο σκορ με 3-1.

Ο Νταχούντ στο 19’ ισοφάρισε σε 1-1 και ο Χάαλαντ στο 27’ έκανε το 2-1 για την ομάδα του. Ο Νορβηγός στο 43’ σκόραρε για δεύτερη φορά και έδωσε προβάδισμα δύο γκολ στην Ντόρτμουντ.

Το τελικό 3-2 διαμόρφωσε ο Ντε Γιονγκ στο 84’. Η ρεβάνς θα γίνει στη Βεστφαλία στις 9/3.

Χθες, η Παρί Σεν Ζερμέν έκανε… πάρτι στο Καμπ Νου και επικράτησε με 4-1 της Μπαρτσελόνα, ενώ η Λίβερπουλ νίκησε εκτός έδρας τη Λειψία με 2-0.  Την επόμενη Τρίτη (23/2) θα πραγματοποιηθούν τα παιχνίδια Ατλέτικο Μαδρίτης – Τσέλσι και Λάτσιο – Μπάγερν, ενώ την Τετάρτη (24/2) θα διεξαχθούν τα Αταλάντα – Ρεάλ Μαδρίτης και Γκλάντμπαχ – Μάντσεστερ Σίτι.

Τα αποτελέσματα:

Μπαρτσελόνα – Παρί Σεν Ζερμέν 1-4
Λειψία – Λίβερπουλ 0-2
Σεβίλλη – Ντόρτμουντ 2-3
Πόρτο – Γιουβέντους 2-1

Την επόμενη εβδομάδα

Ατλέτικο Μαδρίτης – Τσέλσι (24/2)
Λάτσιο – Μπάγερν (24/2)
Αταλάντα – Ρεάλ Μαδρίτης (25/2)
Γλάντμπαχ – Μάντσεστερ Σίτι (25/2)