Ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέκλεισε με μια απίστευτη ανατροπή τον Ραφαέλ Ναδάλ και τώρα θα αναμετρηθεί με τον Ντανίλ Μεντβέντεφ στον ημιτελικό του Αυστραλιανού Όπεν.

Ασφαλώς, οι δύο τενίστες δε θα τεθούν αντιμέτωποι πρώτη φορά.

Ωστόσο, ίσως η πιο αξέχαστη και για τους δύο να είναι η πρώτη συνάντησή τους, στις 22 Μαρτίου 2018.

Τότε ο Τσιτσιπάς και ο Μεντβέντεφ έπαιξαν αντίπαλοι στους «128» του Masters του Μαϊάμι.

Ήταν μια συνάντηση που συνοδεύτηκε από ένταση και διαπληκτισμό.

Ο Μεντβέντεφ είχε πάρει τη νίκη και ο Τσιτσιπάς δεν το δέχτηκε καλά, ψιθυρίζοντας κάτι που δεν έγινε αντιληπτό από τους υπόλοιπους.

Εκτός από τον Μεντβέντεφ, ο οποίος το αντιλήφθηκε και ξέσπασε κατά του έλληνα τενίστα.

Μάλιστα, ο Μεντέβντεφ υποστήριξε μετά το παιχνίδι πως ο Τσιτσιπάς τον έβρισε στη μητρική του γλώσσα, την οποία ο Έλληνας γνωρίζει, επειδή έχει μητέρα Ρωσίδα.

Αρχικά ο Μεντβέντεφ κάθισε στη θέση του, αλλά γύρισε προς τον Τσιτσιπά και του είπε «καλύτερα να βγάλεις τον σκασμό».

Ο Τσιτσιπάς αγνόησε τον Ρώσο και αυτός «φούντωσε» ακόμη περισσότερο.

«Στέφανε, θέλεις να με κοιτάξεις και να μιλήσεις; Υπάρχουν κανόνες. Πηγαίνεις επειγόντως στην τουαλέτα για πέντε λεπτά, μετά κάνεις let (σ.σ. όταν η μπάλα χτυπά στο πάνω μέρος του φιλέ και καταλήγει πόντος), δεν ζητάς συγγνώμη και νομίζεις ότι είσαι καλό παιδί; Κοίταξέ με! Κοίταξέ με! Δεν με κοιτάς!» έλεγε εξοργισμένος ο Μεντβέντεφ κινούμενος απειλητικά προς το μέρος του, προτού παρέμβει ο διαιτητής για να τον συγκρατήσει.

«Αυτός το άρχισε. Με έβρισε στα ρωσικά, νομίζεις ότι αυτό είναι φυσιολογικό; Του απάντησα, γιατί δεν ξέρει να τσακώνεται. Είναι ένα μικρό παιδί που δεν ξέρει να τσακώνεται. Αν δεν έλεγε τίποτα, δε θα είχα πρόβλημα μαζί του. Αλλά όταν λέει κάτι και θέλει να τσακωθούμε, πρέπει να το κάνει. Και μετά δε με κοιτάει» συνέχισε ο Μεντβέντεφ, την ώρα που ο Τσιτσιπάς αδιαφορώντας μάζευε τα πράγματά του και έφευγε προς τα αποδυτήρια.

Ενάμιση χρόνο μετά, μετά τη νίκη του επί του Μεντβέντεφ στα ATP Finals του Λονδίνου, ο Τσιτσιπάς ρωτήθηκε για εκείνο το επεισόδιο και αν συμπαθεί τον αντίπαλό του.

«Νομίζω αυτή είναι βαριά κουβέντα. Δεν είπα ποτέ μου ότι δεν τον συμπαθώ, αλλά δεν έχουμε και τις καλύτερες σχέσεις» εξήγησε ο Τσιτσιπάς.

Κατόπιν, ο έλληνας τενίστας έδωσε τη δική του εκδοχή:

«Θέλω πολύ να μιλήσω για ό,τι έγινε στο Μαϊάμι πριν από ενάμιση χρόνο. Το ματς ήταν στο 3-2 ή το 4-2 του τρίτου σετ, υπέρ του Μεντβέντεφ. Ήμουν πίσω με μπρέικ και σε έναν πόντο που παίξαμε, η μπάλα μου χτύπησε το φιλέ και πέρασε απέναντι. Ακόμη τρία χτυπήματα έγιναν μέχρι να τελειώσει ο πόντος, τον οποίον τελικά κέρδισα. Μόλις πήρα τον πόντο, ανέβηκε στο φιλέ και μου ζήτησε να του πω συγγνώμη, γιατί η μπάλα μου πριν από τρία χτυπήματα βρήκε στο φιλέ και πέρασε.

Εγώ είχα ξεχάσει πως είχε συμβεί αυτό, γιατί ήμουν συγκεντρωμένος στο παιχνίδι μου και είχαν γίνει κι άλλα χτυπήματα μετά. Δεν κρίθηκε εκεί ο πόντος. Τότε ξεκίνησε να με αγριοκοιτάζει και να επιμένει πως πρέπει να απολογηθώ γι’ αυτό. Εν τω μεταξύ, το σκορ είχε γίνει 0-40 για εμένα. Είχα τριπλό break point για να επιστρέψω στο ματς. Ύστερα από αυτό το περιστατικό δεν κέρδισα άλλο game.

Έχασα το σετ με 6-2 και αποκλείστηκα. Μπήκε στο κεφάλι μου, έπαιξε με το μυαλό μου και εκνευρίστηκα πάρα πολύ που συνέβη κάτι τέτοιο. Μου έλεγε συνεχώς πως έπρεπε να απολογηθώ κι ότι αυτό που κάνω είναι αντιεπαγγελματικό. Προσπάθησα να μη δώσω άλλη σημασία σε αυτό, γιατί ήξερα πως ήθελε να μου περάσει με το ζόρι το δικό του. Όπως και να έχει όμως, με επηρέασε πολύ. Τσαντίστηκα πολύ μόλις έληξε το ματς και του είπα ό,τι του είπα.

Έχω μετανιώσει για τα λόγια μου. Πάντως, έχω ξεχάσει εντελώς το συγκεκριμένο περιστατικό πια. Η χημεία μας σίγουρα δεν είναι η καλύτερη, αλλά αυτό συμβαίνει με τους ανθρώπους, δεν γίνεται να είσαι αρεστός σε όλους. Δεν είναι ότι τον μισώ ή δεν τον συμπαθώ, αλλά, όπως είχε πει κι αυτός, δε θα βγαίναμε ποτέ για φαγητό παρέα. Τον σέβομαι απόλυτα όμως».