Ο Ολυμπιακός πήγε στην Τουρκία για να διεκδικήσει τις πιθανότητες του για την οκτάδα ωστόσο μετά την πολύ καλή του πρώτη περίοδο δεν εμφανίστηκε στο ματς και ηττήθηκε δίκαια με σκορ 76-53 από την πολύ καλύτερη Αναντολού Εφές.

Οι ερυθρόλευκοι σημείωσαν 26 πόντους στην πρώτη περίοδο και στη συνέχεια κατέρρευσαν αφού κατάφεραν να πετύχουν μόλις 27 στα υπόλοιπα τριάντα λεπτά. Στατιστικό που λέει πολλά για την εικόνα του παιχνιδιού.

Έτσι με αυτήν του την ήττα οι Πειραιώτες χειροτέρευσαν κι άλλο το ρεκόρ τους στην Eurolegue φτάνοντας στο 11-14 βρισκόμενοι στην 14η θέση της βαθμολογίας, με την πέμπτη συνεχόμενη απώλεια τους σε ματς.

Κορυφαίος για τους Τούρκους ήταν οι Σέικ Λάρκιν με 21 και Μπράιαντ Ντάνστον με 15, ενώ από τους ερυθρόλευκους ο μόνος διψήφιος ήταν ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης που είχε 10.

Τρομερός ξεκίνημα στην πρώτη περίοδο

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε αρκετά καλά το παιχνίδι γυρνώντας τη μπάλα στην επίθεση και βρίσκοντας τον ελεύθερο παίκτη, με την ευστοχία από μακριά να βοηθάει ώστε να χτιστεί μια καλή διαφορά πάνω από δέκα πόντους. Με τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα να βγάζουν ενέργεια στην άμυνα και πηγαίνουν στα ριμπάουντ.

Κατάρρευση από το δεύτερο δεκάλεπτο

Η συνέχει όμως ήταν εντελώς διαφορετική καθώς στο δεύτερο δεκάλεπτο οι ερυθρόλευκοι δέχτηκαν ένα απίστευτο επιμέρους σερί 32-8 και έτσι η ομάδα του Εργκίν Αταμάν πήγε στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ 43-34.

Στην τρίτη περίοδο η παραγωγικότητα έπεσε αισθητά, με το σκορ να είναι πιο χαμηλό, αλλά τους Τούρκους να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και να βρίσκουν τον τρόπο να επεκτείνουν κι άλλο την απόσταση τους στο σκορ.

Το τελευταίο δεκάλεπτο είχε καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα με τους παίκτες της Εφές να ανοίγουν κι άλλο τη διαφορά αφού δεν άφησαν το πόδι από το γκάζι, δίνοντας ένα δυνατό… χαστούκι στον Ολυμπιακό.