Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός σήμερα, Πέμπτη και μόνο στα δυτικά και βορειοανατολικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα βορειοανατολικά ορεινά-ημιορεινά.

Έτσι, αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν έως το πρωί κατά κύριο λόγο στη Θράκη και στο Βόρειο Αιγαίο. Πρόσκαιρες τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το μεσημέρι στα ορεινά της Κρήτης. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -10 έως 5 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από -4 έως 12, στη Θεσσαλία από -2 έως 12, στην Ήπειρο από -3 έως 13, στην Ανατολική Στερεά από -4 έως 12, στη Δυτική Στερεά από 0 έως 13, στην Πελοπόννησο από 1 έως 14, στα νησιά του Ιονίου από 1 έως 13, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από -4 έως 10, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από -1 έως 10, στις Κυκλάδες από 1 έως 13, στα Δωδεκάνησα από 2 έως 11 και στην Κρήτη από 2 έως 14 βαθμούς.

Σύμφωνα με το meteo.gr, οι άνεμοι στο Θερμαϊκό και στις Σποράδες θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και από το πρωί 4 έως 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα γίνουν μεταβαλλόμενοι 2 έως 4 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα γίνουν βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και από το μεσημέρι 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις έως το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ και από το πρωί έως το απόγευμα 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 3 έως 12 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις έως το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ και από το πρωί έως το απόγευμα 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 1 έως 11 βαθμούς.

Αναλυτικά ο καιρός από την ΕΜΥ :

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες και βαθμιαία γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 ενισχυόμενοι γρήγορα σε 5 τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 0 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι κυρίως στα ανατολικά, όπου θα σημειωθεί χιονόνερο και στα ορεινά – ημιορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης παροδικές χιονοπτώσεις τις πρωινές ώρες. Σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα ανατολικά νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία στην κεντρική Μακεδονία βορειοδυτικοί τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -05 (μείον 5) έως 12 και στη δυτική Μακεδονία από -15 έως 05 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στο Ιόνιο, όπου πιθανώς να σημειωθούν τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Τη νύχτα η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα ηπειρωτικά.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -01 έως 15 και στην Ήπειρο από -5 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες και βαθμιαία γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στην Εύβοια και τις Σποράδες τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -04 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, από το απόγευμα βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με κατά τόπους χιονόνερο στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα νότια βορειοδυτικοί 5 με 6 και τις πρωινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια από 02 έως 10 βαθμούς.