Με μία εντυπωσιακή φωταγώγηση της πρόσοψης του κτιρίου της Βουλής με το λογότυπο της επετείου των 40 χρόνων από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση έκλεισε η πανηγυρική συνεδρίαση της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων. 

Πρόκειται για κοινή πρωτοβουλία της Βουλής των Ελλήνων, του Υπουργείου Εξωτερικών υπό τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για τα Ευρωπαϊκά Θέματα, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Με αυτή την ειδική συνεδρίαση, ξεκίνησαν σήμερα οι κοινές δράσεις του εορτασμού των 40 χρόνων από την ένταξη της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ και σημερινή ΕΕ. 

Τη συζήτηση συντόνισε ο Α’ αντιπρόεδρος της Βουλής και πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Νικήτας Κακλαμάνης, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνος Τασούλας. Τοποθετήθηκαν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Αρμόδιος για τα Ευρωπαϊκά Θέματα, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, με ζωντανή διαδικτυακή παρέμβαση, καθώς και ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Η συνεδρίαση, στην οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το κοινό λογότυπο της επετείου «Ελλάδα – Ε.Ε.: 40 χρόνια πιο δυνατοί μαζί», έκλεισε με την φωταγώγηση της πρόσοψης του κτιρίου της Βουλής.