Άνοιξε για τα καλά ο ασκός του Αιόλου στην Κύπρο με τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση. Στον χώρο του αθλητισμού, στο χώρο του Θεάτρου, στον χώρο της Εκκλησίας, στους εργασιακούς χώρους, αλλά και στο χώρο της Εθνικής Φρουράς οι καταγγελίες πέφτουν σαν χαλάζι. Συγκεκριμένα έγινε σοβαρή (επώνυμη) καταγγελία μπροστά μάλιστα στην κάμερα της τηλεόρασης για σεξουαλική παρενόχληση από Λοχαγό σε γυναίκα Λοχία!

Πρόκειται για τέως Λοχία Πυροβολικού η οποία μίλησε στο κανάλι Europe1 στην παρουσία δικηγόρου της και εξιστόρησε τα όσα έζησε. Το πρώτο περιστατικό κατά τον ισχυρισμό της, σημειώθηκε το 1999. Η δεύτερη περίπτωση και πάλι κατά τον ισχυρισμό της σημειώθηκε το 2010.

Δεχόταν απειλές

Η ίδια καταγγέλλει ότι όλες οι προσπάθειες της για καταγγελία έπεσαν στο κενό ενώ παράλληλα προβάλλει τον ισχυρισμό ότι δεχόταν απειλές ενώ συχνές ήταν και οι μεταθέσεις της. Και πρόσθεσε:

«Θα αρχίσω με το περιστατικό του 1999 όπου εργαζόμουν στην 198 Μοίρα Πεδινού Πυροβολικού, όπου δέχθηκα την πρώτη που σεξουαλική παρενόχληση, λέγοντας μου ότι εάν θέλω να περάσω καλά, θα πρέπει να αποδεχθώ να έχω σεξουαλική σχέση με κάποιον Λοχαγό, στο συγκεκριμένο στρατόπεδο. Εγώ φυσικά του είπα ότι θέλω να το σκεφτώ για να τον αποφύγω και αρνήθηκα. Στη συνέχεια, προχώρησα σε καταγγελία αλλά δυστυχώς, πηγαίνοντας στον τότε Διοικητή μου, με ρώτησε εάν έχω στοιχεία, αλλά δεν υπήρχαν και δεν προχωρούσα να προχωρήσω σε καταγγελία», ισχυρίστηκε. Πρόσθεσε πως από τότε, άρχισε να δέχεται ψυχολογικό πόλεμο.

Ένα άλλο περιστατικό που συγκλονίζει την Κύπρο είναι ότι γυναίκα κατήγγειλε στον τηλεοπτικό σταθμό «Σίγμα» ότι βιάστηκε από κληρικό. Και μάλιστα όταν ο κληρικός ήταν μητροπολίτης.