Ο Κώστας Παπανικολάου παραχώρησε συνέντευξη στον Τζο Αρλάουσκας και την εκπομπή Crossover και τόνισε πως ο Ολυμπιακός είναι στο δρόμο της επιστροφής στα… παλιά του δεδομένα, ενώ αναφέρθηκε σε γνωστές και άγνωστες πτυχές της καριέρας του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην εκπομπή Crossover με τον Τζο Αρλάουσκας:

«Τότε κατάλαβα ότι πρέπει να δουλέψω σκληρά, αν θέλω να πετύχω κάτι, αν θέλω να πετύχω στο μπάσκετ. Δεν ήμουν ο πιο ταλαντούχος παίκτης της ηλικίας μου. Υπήρχαν παίκτες με μεγαλύτερο ταλέντο από εμένα. Τους ήξεραν στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη. Τότε αποφάσισα να δουλέψω σκληρά».

Για τον ημιτελικό με την Μπαρτσελόνα στο Final Four του 2012: «Δεν σκεφτόμουν. Απλώς έπαιζα. Δεν θυμάμαι να είμαι πιο χαλαρός σε παιχνίδι. Δεν κατάλαβα ίσως πόσο κρίσιμο είναι το ματς, λόγω της ηλικίας μου. Σκεφτόμουν ότι και να χάσουμε δε θα με κατηγορήσει κανένας. Κάναμε ήδη αυτό που μπορούσαμε. Δεν ξέρω, αλήθεια. Δεν μπορώ να βρω τις λέξεις για εκείνο το Σαββατοκύριακο. Ήταν μια μαγική στιγμή για εμένα και το κλαμπ».

Στη συνέχεια, ο Παπανικολάου μίλησε για τον back to back τίτλο το 2013 και τα δύο χρόνια στο ΝΒΑ, ενώ ρωτήθηκε και για το μέλλον του Ολυμπιακού, λέγοντας:

«Νιώθω ενθουσιασμένος για την κατεύθυνση του Ολυμπιακού. Τα τελευταία δύο χρόνια δεν ήταν τα καλύτερα για εμάς, αυτό είναι προφανές. Είχαμε πολλές αλλαγές. Αλλά δεν μπορείς να πατήσεις ένα κουμπί και να επιστρέψεις εκεί όπου ήσουν. Πιστεύω πως διανύουμε την πρώτη σεζόν ενός rebuilding για να επιστρέψει η ομάδα εκεί όπου ήταν και εκεί όπου θέλουμε. Πιστεύω πως δε θα αργήσει αυτή η στιγμή».

Δείτε εδώ όλη την εκπομπή: