Τηλεφωνική επικοινωνία είχε νωρίτερα ο Νίκος Δένδιας με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας όπου και του εξέφρασε την ανησυχία του για την ένταση στις σχέσεις της Ρωσίας με την ΕΕ.

Η τηλεφωνική επικοινωνία των δύο υπουργών Εξωτερικών έγινε με πρωτοβουλία του Σεργκέι Λαβρόφ ενώ πέραν των διμερών σχέσεων Ελλάδας και Ρωσίας, οι δύο άνδρες συνομίλησαν και για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Με ρωσική πρωτοβουλία

Αναλυτικά ο κ. Δένδιας έγραψε στο twitter:

«Είχα νωρίτερα σήμερα τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο ομόλογό μου Σεργκέι Λαβρόφ κατόπιν πρωτοβουλίας του. Εξετάσθηκε η πορεία των διμερών σχέσεων με έμφαση στον πολιτικό διάλογο και τις οικονομικές και εμπορικές σχέσεις.

Εξετάστηκε επίσης η πορεία των διμερών σχέσεων και στον πολιτισμό, ιδιαίτερα υπό το φως της επετείου των 200 ετών της Ελληνικής επανάστασης και τον σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε η Ρωσία στην Ελληνική Ανεξαρτησία.

Ενημέρωσα τον Ρώσο ομόλογό μου αναφορικά με τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και συζητήθηκαν επίσης οι σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας, για τις οποίες υπογράμμισα τη σημασία διατήρησης των διαύλων επικοινωνίας και ενός ανοιχτού και ειλικρινούς διαλόγου.

Παράλληλα, όμως, του εξέφρασα την ανησυχία μου για τις προοπτικές των σχέσεων ΕΕ-Ρωσίας υπό το φως των πρόσφατων εξελίξεων».