Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά έξι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού βρίσκονται στην κορυφαία 11άδα του περσινού πρωταθλήματος, όπως γνωστοποιήθηκε στη γιορτή του ΠΣΑΠ για τους καλύτερους παίκτες της σεζόν 2019/2020.

Πρόκειται για τους Ζοσέ Σα, Ρούμπεν Σεμέδο, Κώστα Τσιμίκα, Ομάρ Ελαμπντελαουί, Ματιέ Βαλμπουενά και Γιουσέφ Ελ Αραμπί, οι οποίοι εντυπωσιακοί στην περσινή Superleague και βοήθησαν τα μέγιστα, προκειμένου οι Ερυθρόλευκοι να κατακτήσουν τον τίτλο.

Ο Ζοσέ Σα, ο οποίος μάλιστα αναδείχθηκε επίσης ως ο κορυφαίος τερματοφύλακας του περσινού πρωταθλήματος, αγωνίστηκε σε 33 παιχνίδια και κράτησε 22 φορές ανέπαφη την εστία του, με τον Πορτογάλο να είναι ο φύλακας – άγγελος της «ερυθρόλευκης» εστίας. Ο Ρούμπεν Σεμέδο ήταν η… κολώνα της άμυνας του Ολυμπιακού, με τον Ιβηρα σέντερ μπακ να έχει 27 συμμετοχές και 1 γκολ, με την παρουσία του να δίνει σιγουριά στα μετόπισθεν των Πειραιωτών.

Οι Τσιμίκας και Ομάρ ήταν επίσης εξαιρετική, με τον Ελληνα μπακ μάλιστα να παίρνει μεταγραφή για την Λίβερπουλ και να επιβραβεύεται για την σπουδαία σεζόν που πραγματοποίησε. Πολύ καλός ήταν και ο Νορβηγός μπακ, ο οποίος στο τέλος της σεζόν ολοκλήρωσε τη συνεργασία του με τους Πειραιώτες και πλέον αγωνίζεται στη γειτονική Τουρκία με τη φανέλα της Γαλατάσαραϊ.

Στην κορυφαία 11άδα βρίσκονται φυσικά οι Ματιέ Βαλμπουενά και Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Ο Γάλλο ήταν ο «μαέστρος» του Ολυμπιακού και ο Μαροκινός ήταν ο «μπόμπερ» των πρωταθλητών.

Ο Βαλμπουενά έπαιξε σε 28 παιχνίδια σε κανονική περίοδο και πλέι οφ και είχε 7 γκολ και 13 ασίστ. Από την άλλη, ο Αφρικανός είχε 17 γκολ στην κανονική διάρκεια και άλλα 3 στα πλέι οφ, ολοκληρώνοντας το πρωτάθλημα με 20 γκολ σε 34 παιχνίδια. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Ελ Αραμπί βραβεύτηκε επίσης ως πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, αλλά και ως καλύτερος ξένος ποδοσφαιριστής της περσινής Superleague.