Μάντσεστερ Σίτι στην Αγγλία, Ατλέτικο Μαδρίτης στην Ισπανία, Iντερ στην Ιταλία, Μπάγερν στην Γερμανία αλλά και Λιόν στην Γαλλία.

Αυτές θα είναι οι πρωταθλήτριες στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, σύμφωνα με την τελευταία εβδομαδιαία έκθεση του CIES Football Observatory, διεθνούς κέντρου αθλητικών ερευνών, που βρίσκεται στο Νοσατέλ της Ελβετίας και δημιουργήθηκε σε συνεργασία της FIFA και του πανεπιστημίου της πόλης, που πρόβαλε με τη βοήθεια στατιστικού μοντέλου, την εξέλιξη και το τέλος σε 22 πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Η μελέτη του CIES (σ.σ: δεν συμπεριλαμβάνεται η ελληνική Super League), έλαβε υπόψη τα σουτ για γκολ, τις προσπάθειες μέσα από τη μεγάλη περιοχή, την κατοχή της μπάλας, την ακρίβεια στις πάσες, καθώς και άλλα στοιχεία του παιχνιδιού.

Σύμφωνα με αυτήν την προβολή του στατιστικού μοντέλου, η Ίντερ θα στεφθεί πρωταθλήτρια Ιταλίας 11 χρόνια μετά τον τελευταίο της τίτλο, μπροστά από τη Μίλαν (+2 βαθμοί) και τη Γιουβέντους(+3). Η μεγαλύτερη έκπληξη θα έρθει από τη Γαλλία, όπου η Λιόν θα έχει συνολικά 82 πόντους, έναν περισσότερο από την Παρί ΣΖ.

Στην Ισπανία, η Ατλέτικο Μαδρίτης θα πρέπει να συναγωνιστεί μέχρι το τέλος της σεζόν την Μπαρτσελόνα (+3 βαθμοί), ενώ η Μπάγερν στη Γερμανία θα πρέπει να έχει ένα πιο χαλαρωτικό τέλος σεζόν (+7 βαθμοί από Λειψία).

Στην Premier League, η Μάντσεστερ Σίτι θα ξεπεράσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 14 πόντους, με τη Λίβερπουλ στην 3η θέση μπροστά από την Τσέλσι που θα εξασφαλίσει την τελευταία θέση για το Champions League.