Στην «κατάψυξη» έχει βάλει τη χώρα η «Μήδεια». Πλέον, έχουμε περάσει στο δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας, το οποίο θα είναι σφοδρότερο, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν για πυκνά χιόνια και πολικές θερμοκρασίες.

Στα βόρεια προάστια της Αττικής το χιόνι έχει στρώσει, ενώ σημειώνεται χιονόπτωση σε περιοχές όπως στα Βίλια όπου απαγορεύεται η είσοδος προς το κέντρο της πόλης, τη Μεταμόρφωση, το Χαλάνδρι, στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε νότια προάστια.

Μάλιστα, λόγω της έντονης χιονόπτωσης έχει κλείσει η Εθνική Οδός από τον κόμβο Καλυφτάκη, στην Κηφισιά, μέχρι τη Λαμία. Παράλληλα, σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από τον Πειραιά και τη Ραφήνα.

Πάντως, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, είναι πιθανό από το βράδυ της Δευτέρας τα φαινόμενα να ενταθούν, και η Τρίτη να είναι η ημέρα που θα πληγεί περισσότερο από την κακοκαιρία το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, και κυρίως η Αττική.

Για το λόγο αυτό, από τις προηγούμενες ημέρες, ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα ούτως ώστε να αποφευχθούν προβλήματα και να αντιμετωπιστούν αμέσως έκτακτες καταστάσεις.

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας: