Η γερμανική φαρμακευτική εταιρεία Bayer ανακοίνωσε ότι προγραμματίζει να παραδώσει το τέταρτο τρίμηνο του έτους τις πρώτες παρτίδες του εμβολίου της CureVac κατά του κορωνοϊού.

«Είμαστε βέβαιοι ότι θα μπορέσουμε να παραδώσουμε τα πρώτα εμβόλια πριν από το τέλος του έτους, αν όλα πάνε καλά» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Βέρνερ Μπάουμαν κατά την διάρκεια επίσκεψης του πρωθυπουργού του ομόσπονδου κράτους της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Αρμιν Λάσετ στο εργοστάσιο της Bayer στο Βούπερταλ.

Ο διευθυντής του φαρμακευτικού τομέα της Bayer Στέφαν Ολριχ δήλωσε ότι η εταιρεία αναμένεται να ξεκινήσει την παραγωγή στο τέταρτο τρίμηνο.

Η γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας CureVac ξεκίνησε την Φάση ΙΙΙ των κλινικών δοκιμών του εμβολίου της τον Δεκέμβριο και σχεδιάζει να ανακοινώσει τα προκαταρκτικά δεδομένα στο πρώτο τρίμηνο του έτους.

Η εταιρεία έκλεισε πρόσφατα συμφωνία με την Bayer για την παραγωγή του εμβολίου της.

Όπως τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna, το εμβόλιο της CureVac βασίζεται στη νέα τεχνολογία του mRNA.

Η CureVac είχε βρεθεί πέρυσι στο επίκεντρο διαμάχης ανάμεσα στην ΕΕ και τις ΗΠΑ, έπειτα από ρεπορτάζ που ήθελαν τον τότε πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να προσπαθεί να εξασφαλίσει αποκλειστική πρόσβαση στο υποσχόμενο εμβόλιο.

Οι Βρυξέλλες παρενέβησαν και χρηματοδότησαν την CureVac με 80 εκατ. δολάρια για να παραμείνει σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters