Καμπανάκι κινδύνου για τις αντοχές των νοσοκομείων της Αττικής, κρούει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, κάνοντας λόγο για ρεκόρ εισαγωγών ασθενών με κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδίας, μόνο 33 κλίνες  ΜΕΘ, είναι κενές. Απο τις 217 συνλικά, οι 184 είναι καλυμένες, αναφέρει, απαιτώντας να γίνει άμεσα επίταξη των ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα.

Όπως αναφέρει, στο «Αττικό» χθες εισήχθησαν 43 ασθενείς με κοροναϊό – οι περισσότεροι από ποτέ.
Στο Θριάσιο σήμερα, εισήχθησαν, μέχρι τις 14:00, 10 ασθενείς με κοροναϊό, και όπως τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ, στο νοσοκομείο προσέρχονται βαριά περιστατικά.

Στο «Σωτηρία» νοσηλεύονται 278 ασθενείς, σύμφωνα με την ίδια πηγή, που προσθέτει ότι από τις  84 κλίνες ΜΕΘ του νοσοκομείου είναι καλυμμένες οι 79. Καλύτερη είναι η κατάσταση στις ΜΕΘ του Ευαγγελισμού,  όπου είναι καλυμένες οι 31, από τις 44 κλίνες.

Η κατάσταση στις ΜΕΘ της Αττικής

Αναλυτικότερα:

ΣΩΤΗΡΙΑ: Νοσηλεύονται 79 ασθενείς στις 84 κλίνες.
ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ: 31 ασθενείς σε σύνολο 44 κλινών.
ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ: 14 ασθενείς στις 14 κλίνες.
ΚΑΤ: 6 ασθενείς στις 7 κλίνες.
ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ:  11 ασθενείς στις 11 κλίνες.
ΕΛΠΙΣ:  6 ασθενείς στις 6 κλίνες.
ΝΙΜΙΤΣ: 4 ασθενείς στις 4 κλίνες.
ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ: 11 ασθενείς στις 12 κλίνες.
ΑΤΤΙΚΟ:  11 ασθενείς στις 23 κλίνες.
ΘΡΙΑΣΙΟ: 11 ασθενείς στις 12 κλίνες.

Καλύτερα η νοσηλεύτρια που παρέλυσε μετά τον εμβολιασμό

Στο μεταξύ, βελτιώνεται η κατάσταση της υγείας της νοσηλεύτριας στην Κέρκυρα, η οποία μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου παρέλυσε αρχικά στα κάτω άκρα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, η 40χρονη, είναι καλύτερα στην υγεία της και συνεχίζει να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο. «Δεν είχε κανένα πρόβλημα υγείας πριν. Στο νοσοκομείο της Κέρκυρας, οι γιατροί και η διοίκηση αντιμετωπίζουν το ζήτημα με υπευθυνότητα, συμπληρώνοντας την κίτρινη καρτέλα, την οποία απέστειλαν στον ΕΟΦ και το υπουργείο Υγείας».