Στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον χώρο της Ιστιοπλοΐας μετά τις συνταρακτικές αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου και το τσουνάμι καταγγελιών που ακολούθησε μίλησε στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA, ο Ολυμπιονίκης της Ιστιοπλοΐας, Νίκος Κακλαμανάκης

«Αυτό που η Σοφία Μπεκατώρου εμφάνισε, δεν είναι παρά το δέντρο που βλέπουμε μπροστά μας. Αλλά ηρωίδα είναι και η αθλήτρια Κυρίδου, που στην καρδιά της Ολυμπιακής προετοιμασίας έχει θέσει αντίστοιχα θέματα, ή η Καραχάλιου που δέχεται πειθαρχικό για τις καταγγελίες της και απειλές. Το δάσος είναι για εμένα η διαχρονική κατάχρηση εξουσίας που οδηγεί και σε τέτοιες μορφές βίας», είπε ο κ. Κακλαμανάκης.

«Δεν έχει συμβεί κάτι διαφορετικό μετά τις καταγγελίες. Στο δικό μας μικρόκοσμο της Ιστιοπλοΐας, βλέπω ότι διώκουν τους αθλητές της Ιστιοπλοϊκής Ολυμπιακής Ομάδας. Τέσσερις από τις έξι συμμετοχές μας, διώκονται. Τους δεσμεύουν υλικά από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, και δεν μπορούν να προετοιμαστούν. Έχουμε δέσμευση υλικού του Μάντη Καγιαλή και του Γιάννη Μιτάκη. Έχουμε απειλές με πειθαρχικά που έχουν προαποφασίσει τις ποινές. Το παράδειγμά μου αφορά στην κ. Καραχάλιου. Αυτά συμβαίνουν, τα γνωρίζουμε όλοι», συνέχισε ο ίδιος.

«Εμείς είμαστε μαζί με κάθε καινούργιο, και μακριά από τις παραβατικές τακτικές του παρελθόντος. Όποιος θέλει να βοηθήσει είμαστε μαζί του. Στις εκλογές δεν κατεβαίνουμε γιατί δε θέλουμε να συμμετέχουμε ως παράγοντες. Το πιο σημαντικό είναι ότι σε ζωντανό χρόνο βάλλονται αθλητές της Ολυμπιακής Ομάδας. Υπάρχουν τιμολόγια που βγήκαν πριν λίγες ημέρες από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, 57.000 ευρώ, για λόγους που δεν μπορούμε να καταλάβουμε, την ώρα που οι αθλητές δεν έχουν τα βασικά για να προετοιμαστούν για τους Ολυμπιακούς», τόνισε ο κ. Κακλαμανάκης.

«Από τη στιγμή που έγινε η αγωγή προς το πρόσωπό μου για όσα κατέθεσα, η Ομοσπονδία εμφάνισε έξοδα για το έτος που έχει γίνει η αγωγή, σχεδόν 47.000 ευρώ, για έξοδα νομικών και λογιστών. Μήπως είναι μια ευκαιρία να κεφαλαιοποιούν πάνω στη διασπάθιση με νέα διασπάθιση;», συνέχισε ο ίδιος.

«Αυτή τη στιγμή ο κίνδυνος της ομάδας δεν είναι μόνο σε υλικοτεχνικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο υγείας. Στο Ευρωπαϊκό δεν τηρήθηκε κανένα πρωτόκολλο από την Ομοσπονδία. Μας έχουν μόνους μας, σαν την καλαμιά στον κάμπο είναι ο κάθε αθλητής», κατέληξε ο κ. Κακλαμανάκης.