Την επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη μετά την ανοιχτή επιστολή της προς εκείνον και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου γνωστοποίησε η Ζέτα Δούκα.

Η ηθοποιός αποκάλυψε πως η σύμβουλος του πρωθυπουργού, Κύρα Κάπη, επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί της, προκειμένου να της εκφράσει τη συμπαράσταση της κυβέρνησης και τη δέσμευση για στήριξη όλων όσων έχουν πέσει θύματα βίας στον χώρο του Πολιτισμού.

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την ανοιχτή επιστολή που ανάρτησα προς τον ίδιο και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας νωρίτερα μέσα στην ημέρα, ήρθε σε άμεση τηλεφωνική επικοινωνία μαζί μου μέσω της συμβούλου του κ. Κύρας Κάπη. Μου μεταφέρθηκε η πλήρης στήριξη του πρωθυπουργού στον αγώνα απέναντι σε κάθε μορφή βίας, καθώς και το γεγονός πως έχει ήδη δοθεί εντολή στο υπουργείο Πολιτισμού και συγκεκριμένα στον κύριο Γιατρομανωλάκη, να προβεί στη θέσπιση κώδικα δεοντολογίας που θα κατοχυρώνει τα δικαιώματα των εργαζομένων στον χώρο του Πολιτισμού.

Από την πλευρά μου επισήμανα ότι εκτός των παραπάνω πρέπει να υπάρξει άμεση ευαισθητοποίηση και δυναμική παρέμβαση σύσσωμης της Πολιτείας και των εισαγγελικών Αρχών, προκειμένου να τύχουν πλήρους διερεύνησης τα καταγγελλόμενα αδικήματα σεξουαλικής κακοποίησης σε βάρους ανηλίκων ή νεαρών ατόμων, ακόμη κι αν αυτά έχουν τυπικώς παραγραφεί εξαιτίας του υπάρχοντος νομοθετικού μας πλαισίου, το οποίο χρήζει εκσυγχρονισμού σε αυτό το πεδίο.

Είναι σημαντικό να αισθανθούν τα θύματα τέτοιων ειδεχθών πράξεων, τα οποία ακόμη φοβούνται να βγουν να μιλήσουν, ότι η Πολιτεία και η Δικαιοσύνη είναι στο πλευρό τους και τα στηρίζει.

Η κα Κάπη με διαβεβαίωσε ότι θα μεταφέρει το σύνολο της συνομιλίας μας στον πρωθυπουργό» έγραψε στην ανάρτησή της η Ζέτα Δούκα.