Μάχη σώμα με σώμα στο Καπιτώλιο. Η κάμερα καταγράφει τον άγριο ξυλοδαρμό αστυνομικών από υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ. Σοκάρουν τα νέα ντοκουμέντα, που παρουσίασαν οι Δημοκρατικοί κατά τη δεύτερη ημέρα της δίκης του Τραμπ. Δραματικές οι εκκλήσεις για βοήθεια των αστυνομικών που προστάτευαν το Καπιτώλιο.

Τα βίντεο δείχνουν πόσο κοντά στους πολιτικούς ηγέτες βρέθηκαν οι εισβολείς. Αστυνομικοί οδηγούν τον γερουσιαστή Μιτ Ρόμνει σε ασφαλές σημείο. Εξίσου δραματική η φυγάδευση του τότε αντιπροέδρου Μάικ Πενς και της οικογένειας του.

Ο Τραμπ δεν έκανε τίποτα για να σταματήσει την επιδρομή που διήρκεσε ώρες, τόνισαν οι Δημοκρατικοί. Και όταν επιτέλους μίλησε, έδειξε κατανόηση για τους εισβολείς.

«Κατανοώ τον πόνο σας, ξέρω ότι έχετε πληγωθεί. Είχαμε μια νίκη που κάποιοι έκλεψαν από εμάς. Ήταν μια κατηγορηματική νίκη και αυτό το γνωρίζουν όλοι, ειδικά η άλλη πλευρά» υποστήριξε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με τον γερουσιαστή Τζέιμι Ράσκιν, «εκείνη την ημέρα στόχος του δεν ήταν να μας υπερασπιστεί… ήταν επικεντρωμένος στο να συνεχίσει να λειτουργεί ως βασικός υποκινητής – και όχι ως ανώτατος ηγέτης – λέγοντας στο πλήθος ότι έγινε εκλογική απάτη».

ΚΙΟΥ 4110 ΧΟΑΚΙΝ ΚΑΣΤΡΟ – Γερουσιαστής: «Είναι σαφές: Στις 6 Ιανουαρίου ο πρόεδρος Τραμπ μας ήθελε όλους νεκρούς στο Καπιτώλιο» σημείωσε ο γερουσιαστής Χοακίν Κάστρο, ενώ η Μαντλίν Ντιν συμπλήρωσε: «Κάποιος μας είπε να σκύψουμε, να πέσουμε κάτω και να ετοιμάσουμε τις αντιασφυξιογόνες μάσκες. Αμέσως μετά ακούστηκαν τρομερά χτυπήματα στις πόρτες της αίθουσας της Γερουσίας. Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτόν τον ήχο. Φωνές, πανικός και τηλεφωνήματα προς τον σύζυγο και τους γιους μου».

Ο Τραμπ αρνείται τις κατηγορίες ενώ οι περισσότεροι από τους Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές εξακολουθούν να τον στηρίζουν.