Η παραλλαγή του κορωνοϊού που ταυτοποιήθηκε πρώτη φορά στη Βρετανία και είναι περισσότερο μεταδοτική εκπροσωπεί σήμερα το 39% των νέων κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί στην ευρύτερη περιοχή του Παρισιού, δήλωσε σήμερα ο Ζιλ Πιαλού, ένας ειδικός λοιμωξιολόγος στο νοσοκομείο Τενόν της γαλλικής πρωτεύουσας.

«Η κατάσταση είναι ανησυχητική» δήλωσε ο ίδιος στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM και πρόσθεσε ότι από αυστηρώς υγειονομικής πλευράς δε βλέπει πώς θα μπορούσε η Γαλλία να γλιτώσει ένα νέο λοκντάουν.

Από την πλευρά του, ο ειδικός λοιμωξιολόγος και μέλος της επιστημονικής επιτροπής που συμβουλεύει την κυβέρνηση, Μπρουνό Λιμά, δήλωσε ότι οι περισσότερο μεταδοτικές παραλλαγές του κοροναϊού εξαπλώνονται στη Γαλλία, αλλά η εξάπλωσή τους επί του παρόντος δεν είναι τόσο γρήγορη όσο θεωρούνταν αρχικά.

«Για την ώρα έχουμε την αίσθηση ότι η εμφάνιση αυτών των παραλλαγών είναι τρόπον τινά περιορισμένη» είπε ο Λινά στο ραδιοφωνικό σταθμό France Inter.

Εκτίμησε μάλιστα ότι το παραλλαγμένο στέλεχος που ταυτοποιήθηκε πρώτη φορά στη Βρετανία αντιστοιχεί στο περίπου 30-35% των κρουσμάτων στο Παρίσι και στην Ιλ ντε Φρανς, ενώ εκείνο που ταυτοποιήθηκε πρώτη φορά στη Νότια Αφρική το 2-3% των κρουσμάτων σε όλη τη χώρα.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)