Το πρώτο βήμα για την πρόκρισή του στα ημιτελικά του Κυπέλλου έκανε ο Ολυμπιακός. Οι Ερυθρόλευκοι, παρότι παρατάχθηκαν με αρκετές αλλαγές, επικράτησαν με 2-1 του Αρη στο «Γ. Καραϊσκάκης» και πλέον έχουν το πάνω χέρι ενόψει της ρεβάνς του «Κλεάνθης Βικελίδης».

Πρωταγωνιστής για τους πειραιώτες ήταν ο Αχμέντ Χασάν, ο οποίος πέτυχε και τα δύο τέρματα της ομάδας του. Ο Αιγύπτιος επιθετικός άνοιξε το σκορ στο 1’ και στο 14’ έκανε το 2-1, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν ισοφαρίσει στο 3’ σε 1-1 με αυτογκόλ του Μπα.

Στο αποψινό παιχνίδι ο Πέδρο Μαρτίνς έδωσε χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν είχαν αγωνιστεί αρκετά στη φετινή σεζόν, όπως οι Τζολάκης, Τιάγκο Σίλβα, Ραντζέλοβιτς και Κάιπερς, ενώ ντεμπούτο με τη φανέλα των Πειραιωτών έκανε ο Λαλά. Βασικός αγωνίστηκε επίσης ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, ο οποίος όμως στο δεύτερο ημίχρονο ένιωσε ενοχλήσεις και έγινε αλλαγή από τον Πέδρο Μαρτίνς.

Οι πρωταθλητές έκαναν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά, αλλά το 2-1 αφήνει τα πάντα ανοιχτά ενόψει της ρεβάνς, με τον Αρη να στέκεται εξαιρετικά στο Καραϊσκάκη και να δείχνει ότι είναι ικανός να κάνει τη ζημιά στους Πειραιώτες. Οι δύο ομάδες αφήνουν στην άκρη το Κύπελλο και επικεντρώνονται στα ματς του πρωταθλήματος, με τον Ολυμπιακό να παίζει στη Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό και τον Αρη με τον Παναιτωλικό στο Κ. Βικελίδης.

Έτσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες:

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με διάταξη 4-4-2, έχοντας τον Τζολάκη μπροστά από την εστία και τους Λαλά, Μπα, Σωκράτη και Χολέμπας στην τετράδα της άμυνας. Οι Μπουχαλάκης και Τιάγκο Σίλβα ήταν στα χαφ, με τους Βρουσάι και Ραντζέλοβιτς στα δύο άκρα και τους Χασάν και Κάιπερς στην επίθεση. Από την άλλη, ο Ακης Μάντζιος παρέταξε τον Αρη με 4-2-3-1, έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Κουέστα και στην τετράδα της άμυνας τους Σούντγκρεν, Ρόουζ, Δεληζήση και Σάκιτς. Οι Σάσα και Τζέγκο τα αμυντικά χαφ, με τον Σίλβα στη δεξιά πλευρά, τον Γκάμα στην αριστερή και τον Μπερτόλιο πίσω από τον Μάνο.

Χασάν… X2!

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι, καθώς προηγήθηκε μόλις στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Βρουσάι έκανε την κάθετη πάσα στον Κάιπερς, αυτός βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Αρη, γύρισε στον Χασάν και ο Αιγύπτιος επιθετικός με προβολή νίκησε τον Κουέστα για το 1-0.

Οι Θεσσαλονικείς ωστόσο απάντησαν άμεσα και στο τρίτο λεπτό ισοφάρισαν σε 1-1 με αυτογκόλ του Μπα. Ο Γκάμα εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι φιλοξενούμενοι, ο Μάνος έκανε το γύρισμα και ο Μπα στην προσπάθειά του να διώξει έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τζολάκη.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός έφτασε μια ανάσα από το 2-1, αλλά ο Κουέστα απέκρουσε την κεφαλιά του Χασάν. Ο,τι δεν κατάφερε στο 7’, το έκανε στο 14’ ο Αιγύπτιος. Ο Χολέμπας σέντραρε από αριστερά και ο Αφρικανός επιθετικός με προβολή νίκησε για δεύτερη φορά τον τερματοφύλακα του Αρη και έβαλε ξανά τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ. Στο 20’ ο Αρης παραλίγο να ισοφαρίσει σε 2-2. Ο Λαλά δεν έδιωξε σωστά την μπάλα, αυτή στρώθηκε στον Μπρούνο Γκάμα, ο μεσοεπιθετικός του Αρη είδε τον Τζολάκη να έχει βγει μακριά από την εστία του και σούταρε χωρίς να το σκεφτεί, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Μετά το πρώτο 20άλεπτο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τον Ολυμπιακό να ελέγχει το παιχνίδι και τον Αρη να περιμένει στο δικό του μισό, με σκοπό να χτυπήσει στην κόντρα. Στο 39’ ο Χολέμπας άδειασε τους αντιπάλους του, έκανε το γύρισμα, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Σάκιτς, ο έμπειρος μπακ ζήτησε πέναλτι, αλλά ο αγώνας συνεχίστηκε. Στο 45’ ο Μάνος βρέθηκε μέσα στην περιοχή των Πειραιωτών, έκανε το γύρισμα, όμως, ο Λαλά ήταν στη σωστή θέση και έδιωξε σε κόρνερ. Ετσι, το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 2-1.

Αλλαγές από τους δύο προπονητές

Στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου ο Αρης προσπάθησε να πάρει τα ηνία της αναμέτρησης και να απειλήσει τον Τζολάκη, αλλά οι Ερυθρόλευκοι είχαν κλείσει καλά τους χώρους προς την εστία τους.

Στο 52’ μάλιστα οι Πειραιώτες απείλησαν με τον Μπουχαλάκη. Ο Τιάγκο Σίλβα εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι γηπεδούχοι από αριστερά, ο υψηλόσωμος μέσος στο δεύτερο δοκάρι πήρε την κεφαλιά, όμως, ο Μάνος είχε οπισθοχωρήσει και έδιωξε σε κόρνερ. Στο 59’ ο Βρουσάι πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Κουέστα ήταν στη σωστή θέση και μάζεψε την μπάλα. Στο 60’ ο Μάντζιος έκανε τριπλή αλλαγή, βάζοντας τους Μπεναλουάν, Ιωάννου και Κάτσε αντί των Μπερτόλιο, Δεληζήσης, Σάκιτς και λίγο αργότερα ο Μαρτίνς απάντησε με τους Καμαρά και Φορτούνη αντί των Χασάν και Μπουχαλάκη. Στο 68’ ο Πορτογάλος έριξε στο ματς και τον Σεμέδο αντί του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις και ζήτησε αλλαγή από τον Μαρτίνς.

Ευκαιρίες με Κάιπερς και Φορτούνη

Ενα λεπτό αργότερα ο Μάντζιος προχώρησε σε νέα αλλαγή, με τον Μήτρογλου στη θέση του Μάνου. Στο 71’ ο Ολυμπιακός άγγιξε το 3-1, αλλά η κεφαλιά του Κάιπερς πέρασε… ξυστά δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κουέστα.

Δευτερόλεπτα αργότερα ο Βέλγος σκόραρε, μετά την πάσα του Φορτούνη, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε για οφσάιντ. Στο 79’ οι δύο προπονητές έκαναν νέες αλλαγές. Ο Μάντζιος έβαλε τον Μπρούνο αντί του Γκάμα ο Μαρτίνς τους Ελ Αραμπί και Μασούρα αντί των Κάιπερς και Βρουσάι. Στο 83’ ο Φορτούνης βρήκε χώρο και σούταρε δυνατά από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Η τελευταία ευκαιρία της αναμέτρησης άνηκε στον Ολυμπιακό και συγκεκριμένα στον Ελ Αραμπί. Ο Κώστας Μήτρογλου έκανε λάθος, ο Μαροκινός έγινε κάτοχος της μπάλας, σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα κόντραρε στα σώματα, ενώ είχε πάρει πορεία προς τα δίχτυα του Κουέστα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Λαλά, Παπασταθόπουλος (68′ Σεμέδο), Μπα, Χολέμπας, Μπουχαλάκης (61′ Καμαρά), Τιάγκο Σίλβα, Ραντζέλοβιτς, Βρουσάι (80′ Μασούρας), Κάιπερς (80′ Ελ Αραμπί), Χασάν (61′ Φορτούνης).

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Σούντγκρεν, Δεληζήσης (60′ Μπελαουάν), Ροζ, Σάκιτς (60′ Ιωάννου), Σάσα, Τζέγκο, Γκάμα (80′ Μπρούνο), Σίλβα, Μπερτόλιο (59′ Κάτσε), Μάνος (69′ Μήτρογλου).