Σε εξέλιξη βρίσκεται η κρίσιμη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων, όπου σύμφωνα με τις πληροφορίες αναμένεται να κρίνει την… επόμενη μέρα στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, όπως είχε γίνει γνωστό από χθες, μετά την Αττική- η οποία από αύριο τίθεται σε καθεστώς σκληρού lockdown-, στο στόχαστρο των ειδικών είχαν βρεθεί και άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Ανάμεσα σε αυτές βρίσκεται και η Θεσσαλονίκη.

Όσον αφορά στη συμπρωτεύουσα, η συνεδρίαση πραγματοποιείται σήμερα και δεν αποκλείεται να αποφασιστούν ακόμα και «μέτρα Αττικής».

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες μέρες και στη Θεσσαλονίκη παρατηρείται «έκρηξη» κρουσμάτων, με τη συμπρωτεύουσα να πηγαίνει από τα -περίπου- 10 κρούσματα ημερησίως στα 174 χθεσινά.

Την ίδια στιγμή κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει το δεύτερο κύμα, όπου μέσα σε λίγα 24ωρα η πανδημία περικύκλωσε τη Θεσσαλονίκη, με την κυβέρνηση να παραδέχεται ότι καθυστέρησε να θέσει την πόλη σε καθεστώς lockdown, με τα αποτελέσματα να είναι καταστροφικά.

Βάσει λοιπόν τα παραπάνω δεν αποκλείεται να δούμε ακόμα πιο αυστηρά μέτρα και στη Θεσσαλονίκη, λίγες μόλις μέρες αφότου τέθηκε σε εφαρμογή η προηγούμενη δέσμη μέτρων.

Τα μέτρα για τη Θεσσαλονίκη θα ανακοινωθούν ακόμα και εντός της εβδομάδας.

Πόσο θα διαρκέσει το lockdown

Σε κάθε περίπτωση, όσον αφορά στη διάρκεια του lockdown στην Αττική, παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε μέτρα έως τις 28 Φεβρουαρίου, από την κυβέρνηση έχουν κάνει σχεδιασμό ως τα μέσα Μαρτίου.

Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, από κει και πέρα ο σχεδιασμός είναι η χώρα μας μην επιστρέψει ποτέ σε καθεστώς lockdown.