Αποκαλυπτικό έγγραφο του ΑΔΜΗΕ: Κόκκινος συναγερμός για νέο μπλακάουτ

Αποκαλυπτικά έγγραφα του ΑΔΜΗΕ αποδεικνύουν ότι γνώριζαν πως οι μετασχηματιστές έχουν ξεπεράσει τα όρια λειτουργίας τους και ήταν επιβεβλημένη η ανακατασκευή τους

Οεφιάλτης των μπλακάουτ στην ηλεκτροδότηση επέστρεψε μετά το δεύτερο σε διάστημα δύο ετών βραχυκύκλωμα σε νευραλγικής σημασίας υποδομή του Εθνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Και συγκεκριμένα προχθές στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου ισχύος 400 kV, απ’ όπου μεταφέρονται τα φορτία ηλεκτρικής ενέργειας των μονάδων παραγωγής ρεύματος για την Πελοπόννησο, τη Δυτική Αττική, μέρος του κέντρου της Αθήνας και τον Πειραιά.

Η ασφάλεια εφοδιασμού της χώρας, όπως προκύπτει από χθεσινή ανακοίνωση του αρμόδιου για την ηλεκτροδότηση υψηλής τάσης ΑΔΜΗΕ αλλά και έγγραφα του ίδιου του Διαχειριστή, κρέμεται από εξοπλισμό και Κέντρα Υπερυψηλής και Υψηλής Τάσης των δεκαετιών του ’70 και του ’80.

Διαβάστε περισσότερα στα ΝΕΑ που κυκλοφορούν την Τρίτη

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Ibiza, Mykonos και .... Πλάκα Το δημοφιλέστατο νησί της Ισπανίας με τους κορυφαίους DJ μοιάζει τόσο μακρινό αυτή τη δύσκολη λόγω COVID-19 εποχή. Ακόμα... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk