Η κόπωση δεν είναι δικαιολογία και η Μπάγερν Μονάχου συμμετέχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων της Ντόχα για να το κατακτήσει,σύμφωνα με τον Χάνσι Φλικ και τον Τζόσουα Κίμιχ.

«Το να ολοκληρωθεί μια εξαιρετική σεζόν με έναν έκτο τίτλο είναι ένα μεγάλο κίνητρο», τόνισε ο προπονητής της Μπάγερν στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν τον ημιτελικό με τους Αιγύπτιους της Αλ Αχλί και πρόσθεσε: «Η ομάδα των αναλυτών μας έχει μελετήσει τον αντίπαλο. Είναι μια ομάδα που έχει τη φιλοδοξία να παίξει ποδόσφαιρο και έχει πολλές επιθετικές λύσεις. Είναι επίσης πολύ επιθετικοί από τις πτέρυγες.

Ο Νοτιοαφρικανός προπονητής τους, Μοσιμάνε Πίτσο, είναι εντυπωσιακός, μόλις τον γνώρισα. Πάντα ψάχνει να βελτιώσει την ομάδα του, μου αρέσει αυτή η προσέγγιση. Θέλουμε να παίξουμε αυτό το τουρνουά και να το κερδίσουμε. Είμαι χαρούμενος που δουλεύω για την Μπάγερν Μονάχου, με μια υπέροχη ομάδα. Ποια είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο; Θα μάθουμε στο τέλος του τουρνουά, αλλά αυτός είναι ο στόχος μας».

Από την πλευρά του, ο διεθνής Γερμανός μέσος, σχολίασε: «Προφανώς το ταξίδι δεν ήταν ιδανικό, φτάσαμε αργά το Σάββατο το απόγευμα και η προγραμματισμένη προπόνηση ακυρώθηκε. Θα πρέπει να νικήσουμε. Στο αεροπλάνο, μπορέσαμε να ξαπλώσουμε, θα είμαστε… φρέσκοι για το παιχνίδι. Ελπίζω να μην μας εκπλήξει ο αντίπαλος. Γνωρίζουμε ότι είναι μια πολύ δυνατή ομάδα, είναι η «Μπάγερν της Αιγύπτου» και είναι αήττητη για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεν θα τους υποτιμήσουμε.

Εχουμε μια υπέροχη ομάδα, είναι σημαντικό να έχουμε αυτήν την ομάδα παικτών την οποία μπορούμε να αξιοποιήσουμε. Μπορούμε να τρέξουμε. Το να πούμε ότι έχουμε πάρα πολλούς αγώνες, δεν είναι δικαιολογία, υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να έχουμε ένα καλό τουρνουά εδώ. Είμαστε πολύ τυχεροί που μπορέσαμε να γράψουμε Ιστορία. Το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικό, τον τελευταίο καιρό παίζουμε καλύτερα και μετράμε πέντε διαδοχικές νίκες. Αλλά ξέρουμε ότι πρέπει να παίξουμε ακόμη καλύτερα για να κατακτήσουμε αυτό το τουρνουά».