Ο Κιλιάν Εμπαπέ βρήκε ξανά τον… δρόμο προς τα δίχτυα, καθώς στο 9ο λεπτό, άνοιξε το σκορ στην εκτός έδρας νίκη επί της Μαρσέιγ με 2-0. Ο νεαρός Γάλλος επιθετικός, βοήθησε σημαντικά την Παρί Σεν Ζερμέν να επικρατήσει στο παραδοσιακό ντέρμπι του γαλλικού ποδοσφαίρου και με 16 τέρματα είναι στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ της Ligue 1.

«Ο προπονητής μου ζητά να βρίσκομαι στο δεύτερο δοκάρι, έτσι ώστε να είμαι ο πρώτος που θα αναλάβει την αντεπίθεση, έχοντας ελεύθερο χώρο. Ο Μάουρο (σ.σ. Ικάρντι) δίνει την μπάλα στον Φίντε (σ.σ. Ντι Μαρία) και επειδή ξέρω ότι του αρέσει να έχει την τελική πάσα, εκμεταλλεύομαι τον χώρο που δημιουργώ. Στην συνέχεια λειτουργεί το ένστικτο, καταφέρνω να σκοράρω και να είμαι αποφασιστικός. Αυτό έχει ωραία αίσθηση», σχολίασε λίγο μετά το τέλος του ντέρμπι ο Μπαπέ… περιγράφοντας τις κινήσεις του μέσα στο γήπεδο.

Ακολούθως ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2018, αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία που έχουν οι αγώνες με την Μαρσέιγ: «Οταν ήλθα στην ομάδα, δεν ήταν τόσο έντονα τα πράγματα. Αυτό άλλαξε εφέτος και είναι πιο σημαντικό για εμάς τους παίκτες και το επιτελείο της ομάδας. Ετοιμάσαμε αυτόν τον αγώνα ως αναμέτρηση του Champions League, ως έναν ξεχωριστό αγώνα. Αλλαξε η νοοτροπία της ομάδας σε αυτόν τον αγώνα».

Οσον αφορά στους στόχους της Παρί Σεν Ζερμέν, ο Eμπαπέ, τόνισε: «Δεν ασχολούμαστε με το Champions League και το ματς με την Μπαρτσελόνα. Δυστυχώς αφήσαμε βαθμούς παντού και πρέπει να επικεντρωθούμε στο πρωτάθλημα. Δεν έχουμε αποκτήσει διαφορά, είμαστε πίσω. Αλλά δεν μπορεί να γίνει χειρότερο. Πρέπει να παίξουμε με ένταση, ώστε να μην έχουμε εκπλήξεις».