Εκτός της καθημερινής σειράς «Χαιρέτα μου τον πλάτανο» της ΕΡΤ βρίσκεται από σήμερα ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Μετά τον σάλο που έχει δημιουργηθεί γύρω από το όνομα του, μετά και τις καταγγελίες των Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Λένας Δροδάκη και Πηνελόπης Αναστασοπούλου στον ΣΕΗ περί προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας του και εργασιακού εκφοβισμού από τον γνωστό ηθοποιό-σκηνοθέτη, η διοίκηση της ΕΡΤ αποφάσισε ότι από σήμερα ο ηθοποιός δεν θα μετέχει πλέον στα γυρίσματα της σειράς.

Να υπενθυμίσουμε ότι, εξ’ αρχής, δεν τέθηκε θέμα για την διακοπή της σειράς, καθώς μετέχουν δεκάδες ηθοποιοί και τεχνικοί. Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί πως θα φανεί «σεναριακά» η απομάκρυνση του πρωταγωνιστή.

Ωστόσο, για το επόμενο, μικρό, χρονικό διάστημα οι τηλεθεατές θα συνεχίσουν να βλέπουν τον Πέτρο Φιλιππίδη στις οθόνες τους, καθώς τα γυρίσματα έχουν προχωρήσει αρκετά και υπάρχει στοκ επεισοδίων.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της ΕΡΤ

Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο», η ΕΡΤ διευκρινίζει ότι ουδέποτε ετέθη ζήτημα διακοπής της σειράς στην οποία μετέχουν δεκάδες ηθοποιοί και τεχνικοί και παρακολουθούν καθημερινά εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες. Λόγω, ωστόσο, της αυτονόητης ευαισθησίας που οφείλει να επιδεικνύει η Δημόσια Τηλεόραση, ο ηθοποιός για τον οποίο έχουν υποβληθεί επώνυμες καταγγελίες προς έλεγχο στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, από σήμερα δεν θα μετέχει πλέον στα γυρίσματα της σειράς.