Ντέρμπι ήταν μόνο στα χαρτιά, αφού μέσα σε ένα ημίχρονο η Μάντσεστερ Σίτι διέλυσε τη Λίβερπουλ μέσα στο Άνφιλντ με σκορ 4-1 για την 23η αγωνιστική της Premier League και τελείωσε τις όποιες ελπίδες είχε η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ για το πρωτάθλημα.

Οι πολίτες ήταν καταιγιστικοί στο δεύτερο μέρος, όπου σημειώθηκαν όλα τα γκολ του αγώνα, με τους Γκουντογκάν, Στέρλινγκ και Φόντεν να γράφουν την ιστορία του ματς. Ο Σαλάχ πέτυχε το μόνο γκολ για τους γηπεδούχους.

Στο πρώτο ημίχρονο η Λίβερπουλ ήταν εκείνη που είχε την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσε να βρει τρόπους για να απειλήσει τη Σίτι, με τους πολίτες να περιμένουν πίσω από τη μπάλα με σκοπό να χτυπήσουν στο ανοιχτό γήπεδο.

Ωστόσο είχαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου 45λεπτου με τον Γκουντογκάν να εκτελεί πέναλτι στο 37′ αλλά να στέλνει τη μπάλα ψηλά άουτ, για να πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια χωρίς σκορ.

Στο δεύτερο μέρος έγιναν απίστευτα πράγματα αφού σημειώθηκαν όλα τα γκολ. Το σκορ άνοιξε ο Γκουντογκάν στο 49′ μετά το… ριμπάουντ που πήρε από την ασταθή απόκρουση του Άλισον μετά το σουτ του Φόντεν.

Οι κόκκινοι πίεσαν και κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 1-1 με τον Μοχάμεντ Σαλάχ στο 63′ να ευστοχεί από το σημείο του πέναλτι και να ισορροπεί το παιχνίδι.

Η συνέχεια ήταν όμως εφιαλτική για το σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ καθώς οι φιλοξενούμενοι μέσα σε διάστημα δέκα λεπτών πέτυχαν τρία γκολ και διέλυσαν τους κόκκινους.

Αρχικά ο Γκουντογκάν σκόραρε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο 73′ και πριν καν προλάβει η Λίβερπουλ να συνέλθει από το γκολ ο Στέρλινγκ έκανε το 1-3 τρία λεπτά αργότερα. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Φόντεν στο 83′ ολοκληρώνοντας τον θρίαμβο.

Μάλιστα, ο Ραχίμ Στέρλινγκ με το γκολ του αυτό έγινε ο τρίτος παίκτης που σκοράρει 100 γκολ υπό τις οδηγίες του Πεπ Γκουαρντιόλα, με τους άλλους δύο να είναι ο Λιονέλ Μέσι και ο συμπαίκτης του στη Σίτι, Σέρχιο Αγκουέρο.