Το παιχνίδι ανάμεσα στη Λαμία και την ΑΕΛ αναβλήθηκε με τις δυο ομάδες να αποχωρούν από τον αγωνιστικό χώρο του ΔΑΚ Λαμίας. Ο διαιτητής Aριστομένης Κουτσιαύτης ενημέρωσε πως δεν θα ξεκινήσει το ματς εφόσον βρίσκονται στην αποστολή (στον αγωνιστικό χώρο ή στον πάγκο) οι παίκτες με τα ανακληθέντα δελτία της Λάρισας, ενώ λίγη ώρα αργότερα οι παίκτες των γηπεδούχων βγήκαν στο γήπεδο για να κάνουν προπόνηση, αφού υπήρξε επίσημη ενημέρωση για αναβολή.

Το10.gr ανατρέχει σε όλο το χρονικό που οδήγησε στην αναβολή του ματς, αν και φυσικά όλα θα ξεκαθαρίσουν στο φύλλο αγώνος και στα όσα έγραψε ο ρέφερι του ματς. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Λίγες ώρες πριν το παιχνίδι κυκλοφόρησε η είδηση – βόμβα πως ανακλήθηκαν τα δελτία 10 ποδοσφαιριστών των «βυσσινί», εξαιτίας μιας ακάλυπτης επιταγής της ομάδας προς την ΕΠΟ. Η ΑΕΛ δεν είχε πληρώσει την επιταγή ύψους 24.000 ευρώ σύμφωνα με την ΕΠΟ και οι παίκτες που απέκτησε στη μεταγραφική περίοδο του Γενάρη δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής στο αποψινό ματς.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ΑΕΛ είχε 22 παίκτες στην αποστολή εκ των οποιών τρεις γκολκίπερ και εφόσον δεν χρησιμοποιούσε τους 10 παίκτες θα υπήρχε πρόβλημα για τον Τζανλούκα Φέστα, διότι δεν θα είχε να συμπληρώσει καλά καλά εντεκάδα. Η ΑΕΛ όμως με επίσημη θέση της ξεκαθάρισε ότι η ΕΠΟ δεν είχε ενημερώσει την ομάδα για το συγκεκριμένο ζήτημα, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα θα αγωνιστούν κανονικά. Μάλιστα η ΑΕΛ θα προσέφυγε στα δικαστήρια σε περίπτωση μηδενισμού η μη διεξαγωγής του αγώνα.

Περίπου 45 λεπτά πριν την έναρξη του ματς, ο Τζανλούκα Φέστα ανακοίνωσε την ενδεκάδα με 7 ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, όμως το συγκεκριμένο ματς δεν έμελλε να γίνει ποτέ. Η ΕΠΟ εξέδωσε ανακοίνωση λίγη ώρα πριν την έναρξη του ματς για το πρόβλημα με τα δελτία επιβεβαιώνοντας την προβοκάτσια, ενώ λίγα λεπτά πριν την έναρξη της αναμέτρησης ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας προέβη σε δηλώσεις αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά της ΕΠΟ και υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για προβοκάτσια.

Στην ώρα έναρξης του ματς καμία από τις δυο ομάδες δεν ήταν στον αγωνιστικό χώρο, ενώ δέκα λεπτά μετά (περίπου στις 17:25) η ΑΕΛ αποχώρησε από το γήπεδο με πρώτο τον Αλέξη Κούγια, με τον διαιτητή Κουτσιαύτη να ενημερώνει για την αναβολή του ματς. Όλα αυτά έγιναν εις γνώση του αρχιδιαιτητή, Μαρκ Κλάτενμπεργκ, που βρίσκεται ως παρατηρητής στο γήπεδο της Λαμίας. Εφόσον η αναμέτρηση οριστικά δεν θα γίνει λόγω των δελτίων, η ΑΕΛ απειλείται με ήττα στα χαρτιά με σκορ 3-0 και πρόστιμο, αν και όλα θα εξαρτηθούν από το τι θα γράψει ο διαιτητής Κουτσιαύτης στο φύλλο αγώνα.