Σε ανατριχιαστική κατάθεση ψυχής προχώρησε ο Γιώργος Καπουτζίδης σχετικά με τις καταγγελίες κατά ηθοποιών και σκηνοθετών, εκ των οποίων η μία προέρχεται από την καρδιακή του φίλη Αγγελική Λάμπρη.

«Η Αγγελική Λάμπρη τότε που έγινε το γεγονός, νιώθω πως δεν μπορούσε να κάνει κάτι άλλο, θα ακούσω τι ανέφερε η Μελίνα Κυριακοπούλου αργότερα. Πρέπει να ξέρει ένα παιδί πλέον πού θα απευθυνθεί. Πρέπει είτε αγόρι είτε κορίτσι να νιώθει πάρα πολύ ασφαλής στις οντισιόν και να μην φοβάται. Πρέπει να θεσμοθετηθούν τα πράγματα και να φτιάξουμε κανόνες. Ίσως ο χώρος μας να είναι ο πρώτος που αποφασίζει να εξυγιανθεί», είπε.

Και πρόσθεσε: «Πρέπει πλέον να μην τα κουκουλώνουμε και ξεχνάμε. Το έχουμε κάνει όλοι μας, όπως κι εγώ. Στάθηκα και στέκομαι στην Αγγελική και στην Μελίνα αλλά στο ενδιάμεσο δεν ήμουν σε όλη την διαδρομή».

«Τον έχω συναντήσει κι εγώ αυτόν τον άνθρωπο, έχω σταθεί δίπλα του κι έχω υπάρξει ψεύτης κι υποκριτής διότι ενώ γνώρισα, έκανα ότι δεν γνωρίζω. Έχω ζητήσει συγγνώμη από τα κορίτσια γιατί αποφάσισα να το ξεχάσω. Κι από αυτόν πρέπει να ζητήσω συγγνώμη γιατί στάθηκα σαν ψεύτης κι υποκριτής και τον κοιτούσα κι έκανα ότι δεν ξέρω», ανέφερε μιλώντας στον Alpha.

«Αυτή τη στιγμή που μιλάω, μπορεί 100 άνθρωποι στο Twitter να με λένε “Παλιοαδερφή”»

«Οι γονείς των μπούληδων και αυτοί κάτι λάθος έμαθαν. Μπορούμε να τους δικαιολογήσουμε άρα τελικά μαθαίνουμε λάθος πράγματα. Πρέπει να ξαναμάθουμε από την αρχή πάρα πολλά πράγματα. Αυτό αρνούμαστε να κάνουμε σαν κοινωνία. Έχουν μάθει στα θύματα να ντρέπονται. Πρέπει να τα πιάσουμε από την αρχή τα πράγματα και να δούμε που πρέπει να αλλάξουμε την εκπαίδευσή μας και την παιδεία μας. Να μη γίνονται πασαλλείμματα…» ανέφερε επίσης, ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Για τις καταγγελίες τόνισε χαρακτηριστικά: «Είμαι υπέρ αυτού, να ειπωθούν μερικά πράγματα. Να βγουν όλα τα πράγματα στο τραπέζι και να τα διορθώσουμε. Να ξεκινήσουμε με τις πιο σοβαρές καταγγελίες και θα φτάσουμε στις πιο μικρές… Είμαστε όλοι σε μια δουλειά και οφείλουμε όλοι να ζούμε σε ένα περιβάλλον που μας σέβονται και μας εκτιμούν. Πρέπει να υπάρχει μια ιεραρχία στο θέατρο. Ο σκηνοθέτης αποφασίζει πως θα γυριστεί μια σκηνή. Όπως συμπεριφερθείς στον πρωταγωνιστή σου, έτσι πρέπει να συμπεριφερθείς και στον βοηθό. Όλα αυτά τα συζητούσαμε στις ταβέρνες και τα εστιατόρια που πηγαίναμε μετά την παράσταση. Ήταν άκομψο να μαθαίνεις ότι κάποιος συνάδελφός σου περνάει δύσκολα στο απέναντι θέατρο και να το συζητάς, την ώρα που παραγγέλνεις μια σαλάτα.

Αυτή τη στιγμή δεν με νοιάζει να μάθω ποιος έκανε τι. Κάπως, τα ξέχασα στην πορεία. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να εργάζομαι σε έναν χώρο με σεβασμό και εκτίμηση. Αυτό είναι το σημαντικό, να φτάσουμε στο σημείο σε όλους τους χώρους να υπάρχει σεβασμός. Είναι θέμα της κοινωνίας αλλά και της πολιτείας. Η πολιτεία έχει διαχωρίσει τους ανθρώπους. Αυτή τη στιγμή που μιλάω, μπορεί 100 άνθρωποι στο Twitter να με λένε “Παλιοαδερφή”. Είναι πρόστιμο αυτό; Έχει γίνει τίτλος τιμής πια τόσες φορές που το έχω ακούσει.

Ο άνδρας έχει εκπαιδευτεί πολύ λάθος. Κι και η γυναίκα το ίδιο. Πρέπει και η γυναίκα να ξεμάθει αυτά που έμαθε και να πιστέψει στον εαυτό της. Αξίζει να χειροκροτήσουμε όρθιοι αυτές τις γυναίκες που βγήκαν να μιλήσουν. Ο άνδρας καταπιέζει μια γυναίκα, επειδή έτσι έχει μάθει… Όχι δεν θα τα κάνει” κατέληξε ο Γιώργος Καπουτζίδης.