«Κλείδωσε», όπως όλα δείχνουν, η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 το Σαββατοκύριακο στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη.

Τα μέτρα που φαίνεται να «κλειδώνουν» είναι, εκτός από την απαγόρευση κυκλοφορίας, τα καταστήματα τόσο στην Αττική όσο και στην Θεσσαλονίκη από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή θα λειτουργούν μόνο με click away και όχι με click in shop.

Μάλιστα, το Σαββατοκύριακο θα είναι όλα κλειστά, δηλαδή και τα κομμωτήρια.

Ακόμα, στη Θεσσαλονίκη που θα «κοκκινίσει» θα κλείσουν Λύκεια, ενώ θα μένουν ανοικτά τα Γυμνάσια, ό,τι δηλαδή ισχύει στην Αττική.

«Θρίλερ» στη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων

Η σημερινή ενημέρωση για την φονική πανδημία έγινε σε κλίμα έντονα φορτισμένο, με την επιτροπή λοιμωξιολόγων να φτάνει σε αδιέξοδο, αφού οι επιστήμονες δεν μπορούσαν να καταλήξουν με ομοφωνία στα μέτρα που ήταν να ανακοινωθούν στις έξι το απόγευμα.

«Επειδή η συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, η ενημέρωση θα ξεκινήσει όταν ολοκληρωθεί η συνεδρίαση» ήταν η φράση που έδειξε το αδιέξοδο που επήλθε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής.

Lockdown «τύπου Μαρτίου» σε Πάτρα, Χαλκίδα και Άγιο Νικόλαο

Πάντως, αυτό που έμοιαζε να είναι από νωρίς σίγουρο και να συμφωνούν τα μέλη της επιτροπής είναι το lockdown «τύπου Μαρτίου» για τουλάχιστον τρεις από τις «κόκκινες» περιοχές της χώρας.

Πρόκειται για την Πάτρα, τον Άγιο Νικόλαο και τη Χαλκίδα. Οι τρεις αυτές περιοχές αναμένεται να κατεβάσουν ρολά, καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν είναι καθόλου καλά.

Αυτό σημαίνει ότι τα καταστήματα θα είναι όλη την εβδομάδα κλειστά, θα υπάρχει ολική απαγόρευση κυκλοφορίας και τα σχολεία -αν αποφασιστεί να κλείσουν σε αυτές τις περιοχές- θα λειτουργούν με τηλεκπαίδευση.

Σε κάθε περίπτωση οι ανακοινώσεις αναμένονται από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, στην ενημέρωση της Παρασκευής.