Απίστευτο μπαράζ επιθέσεων κατά τραπεζών, ΕΛΤΑ, δημαρχείου και αυτοκινήτου σε συνοικίες της Αθήνας σημειώθηκε το βράδυ χθες Πέμπτη και τη νύχτα σήμερα Παρασκευή από αγνώστους, που προκάλεσαν μεγάλες ζημιές, σπάζοντας ΑΤΜ, παρμπρίζ και τζαμαρίες.

Οι επιθέσεις

Οι επιθέσεις ξεκίνησαν χθες βράδυ στις 20.40 από την οδό Τριών Ιεραρχών 110, στα Πετράλωνα, όπου οι δράστες προκάλεσαν ζημιές σε ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς.

Πέντε λεπτά αργότερα, στον Αγιο Δημήτριο, στη διασταύρωση των οδών Βάλτου και Θουκυδίδου, σημειώθηκε επίθεση στα ΕΛΤΑ, με θραύση της τζαμαρίας του υποκαταστήματος καθώς και του παρμπρίζ σταθμευμένου βαν των Ταχυδρομείων.

Στις 21.05, νέα επίθεση εξαπολύθηκε στο δημαρχείο της Καισαριανής, όπου οι δράστες έσπασαν με πέτρες τα τζάμια του κτιρίου και έριξαν μπογιές στην πρόσοψη.

Λίγη ώρα αργότερα, και συγκεκριμένα στις 21.30, έγινε έφοδος με πέτρες σε υποκατάστημα της Eurobank, στην οδό Ευελπίδων 61 – 63, στην Κυψέλη, από την οποία προκλήθηκαν ζημιές στην πρόσοψη.

Οργανωμένο σχέδιο

Στις 22.05, στην οδό Καρπενησίου 25, στο Περιστέρι, έσπασαν την οθόνη ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας, και την πρόσοψη σούπερ μάρκετ όπου βρισκόταν το μηχάνημα.

Σήμερα Παρασκευή, στις 03.00, στην οδό Αγίων Αναργύρων 62 της ομώνυμης συνοικίας, άγνωστοι και πάλι δράστες έσπασαν την οθόνη ΑΤΜ της Eurobank και την τζαμαρία του υποκαταστήματος.

Ο τρόπος και οι ώρες των επιθέσεων δείχνουν ότι οι επιδρομές έγιναν βάσει οργανωμένου σχεδίου, στο οποίο συμμετείχαν διαφορετικές ομάδες.