Κορωνοϊός : Εκτίμηση Θωμαΐδη για αύξηση έως και 200% στα λύματα της Αττικής

Μια εκτίμηση που μπορεί να ανατρέψει τα πάντα έκανε, μιλώντας στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο καθηγητής αναλυτικής Χημείας, Νίκος Θωμαΐδης

Ðáóáëéìáíé-Åêìåôáëåõïìåíïé ôçí áíïäï ôçò Èòåñìïêáñáóéáò , åêáôïíôáäåò Ðåéñáéùò âãçêáí ãéá ìéá âïëôá óôçí ðáñáëéáêç ôïõ Ðáóáëéìáíéïõ , ìå áðïôåëåóìá íá äçìéïõñãçèéå ìåãáëïò óõíùóôéóìïò

Κρίσιμο παραμένει το επόμενο 48ωρο για την επιδημιολογική εξέλιξη της πανδημίας μετά την αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων, με όλα τα μέτρα να βρίσκονται στην ατζέντα της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας.

Ο κ. Θωμαϊδης, μιλώντας στο LIVE NEWS, έκανε λόγο για απότομη αύξηση στο ιικό φορτίο στην Αττική, και μάλιστα μεγαλύτερη εκείνης του Νοεμβρίου.

Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ σημείωσε πως «από το Σάββατο ως σήμερα έχουμε μεγάλο ιικό φορτίο στα λύματα, μεγαλύτερο από τον Νοέμβριο, ακόμα και στην κορυφή της πανδημίας. Είναι εξαιρετική ανησυχητική η διασπορά στην Αττική κι αυτό θα μεταφραστεί σε αυξημένα κρούσματα».

Εφιαλτική εκτίμηση

Σύμφωνα με τον ίδιο «είναι μεγαλύτερη του 50% η αύξηση. Μπορεί να φτάσει το 200% αυτή την εβδομάδα. Το λέγαμε, αν υπάρξει απότομη αύξηση, σημαίνει ότι υπάρχει εκτεταμένη διασπορά. Διευκρινίζω μονίμως ότι εμείς βλέπουμε το συνολικό ιικό φορτίο. Βλέπουμε διασπορά της πανδημίας, δεν θέλαμε να δούμε αυτή την απότομη αύξηση».

Όπως είπε, η απότομη αύξηση του Οκτωβρίου έφερε το κύμα του Νοεμβρίου. «Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα, υπάρχει εκτεταμένη οικονομική δραστηριότητα, μετακινήσεις στα ΜΜΜ».

Η εκτίμηση αυτή που ακούγεται τρομακτική μπορεί να ανατρέψει τα πάντα ακόμα και όσα είχαν ακουστεί μέχρι σήμερα για τα μέτρα που ενδέχεται να επιβληθούν στην Αττική. Αρκεί να σημειωθεί ότι στις αρχές της εβδομάδας η εκτίμηση για την αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής ήταν στο 40%.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
ΒημαTV
Σίβυλλα
  • Σαμπάνιες στην άμμο Η Θέκλα έβγαλε από το μικρό σατέν τσαντάκι με το εντυπωσιακό κρυσταλλιζέ κούμπωμα σε σχήμα τακουνιών το lipstick σε... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk