Κλειστά θα είναι από σήμερα Πέμπτη τα καταστήματα Jumbo στις «κόκκινες» περιοχές της Αττικής, Πάτρας και Χαλκίδας έως ότου επεκταθεί η μέθοδος του click inside σε όλο το εύρος των προϊόντων της, επισημαίνει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Σημειώνεται πως η εταιρεία στο μίγμα των πωλήσεών της δεν έχει μόνο παιχνίδια, αλλά αξεσουάρ σπιτιού, είδη βιβλιοχαρτοπωλείου, καθώς και προϊόντα ένδυσης και υπόδησης, γεγονός που της επιτρέπει να λειτουργεί και με τη μέθοδο του click away αλλά και του click inside. Η εταιρεία όμως αναφέρει πως η εφαρμογή του νέου πλαισίου στα καταστήματα της Jumbo αποδεικνύεται τελικά μη φιλική προς τους πελάτες της και ενέχει τον κίνδυνο να καταστρατηγήσει τις επιλογές της κυβέρνησης. Ουσιαστικά η διοίκηση της Jumbo χωρίς να το λέει υπονοεί πως πολλοί πελάτες εισέρχονται στα καταστήματα για να αγοράσουν προϊόντα που πρέπει όμως να πωλούνται με τη μέθοδο του click away.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας

Μετά την ανακοίνωση του νέου πλαισίου λειτουργίας του λιανεμπορίου στις «κόκκινες»περιοχές της χώρας με τις μεθόδους click inside και click away, η αρχική μας πρόθεση ήταν να μην λειτουργήσουμε τα καταστήματα Jumbo στις περιοχές αυτές.

Λαμβάνοντας όμως υπόψη τα παράπονα των πελατών μας και το συμφέρον των εργαζομένων της Jumbo και της εθνικής οικονομίας, αναθεωρήσαμε την αρχική μας πρόθεση και καταβάλαμε μια προσπάθεια ναλειτουργήσουμε τα καταστήματά μας με τον ίδιο πρακτικά τρόπο με τον οποίον λειτουργεί και η υπόλοιπη αγορά.

Δυστυχώς, η εφαρμογή του νέου πλαισίου στα καταστήματα της Jumbo αποδεικνύεται τελικά μη φιλική προς τους πελάτες μας, δεν μας επιτρέπει εν τοις πράγμασι να λειτουργούμε με τον τρόπο που συμβιβαστικά επιλέξαμε, και, επιπλέον, ελλοχεύει ο κίνδυνος να εκληφθεί ως μια προσπάθεια άμεσης ή έμμεσης καταστρατήγησης των επιλογών της Ελληνικής Κυβέρνησης, την οποία παγίως στηρίζουμε χωρίς καμία επιφύλαξη. Με λύπη προχωρούμε λοιπόν σε νέα αναστολή της λειτουργίας των καταστημάτων Jumbo στις «κόκκινες» περιοχές (Αττική, Πάτρα και Χαλκίδα) από αύριο, Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, και μέχρι την επέκταση της μεθόδου click inside σε όλο το εύρος των προϊόντων μας.