Οπτικό υλικό και μαρτυρίες ότι ο 45χρονος Αλβανός με το ψευδώνυμο «Τάκης» που συνελήφθη προ μερικών ημερών στην περιοχή της Λαμίας δεν ήταν ο δράστης της δολοφονίας ενός ομοεθνούς του και του σοβαρού τραυματισμού ενός άλλου έξω από μπαρ της Γλυφάδας τον Οκτώβριο του 2017 – σύμφωνα με τη δικογραφία που σχημάτισε η ΕΛΑΣ- αναμένεται να προσκομίσει στις δικαστικές αρχές τα επόμενα 24ωρα η πλευρά του κατηγορουμένου.

Συνεχίζονται οι έρευνες

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ για τη διερεύνηση κι άλλων εγκληματικών ενεργειών που έχουν σημειωθεί την τελευταία τετραετία στην χώρα μας – κυρίως στον χώρο της νύχτας – και μένουν ανεξιχνίαστες.

Ο 45χρονος συνελήφθη προ εξαημέρου ύστερα από έλεγχο σε τζιπ επιχειρηματία των νοτίων προαστίων που είχε κατηγορηθεί για ποινικές υποθέσεις την περίοδο 1998- 2000 κι είχε απαλλαγεί. Στο ίδιο αυτοκίνητο βρισκόταν και γνωστός Αλβανός ποινικός που είχε κατηγορηθεί για «συμβόλαια θανάτου», ενώ είχε αποδράσει δύο φορές –το 2006 και το 2009- με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού μαζί με τον καταζητούμενο Βασίλη Παλαιοκώστα.

Ο εν λόγω ποινικός είχε μόλις λάβει άδεια από τις φυλακές Δομοκού (σ.σ. επέστρεψε κανονικά προ μερικών ωρών) κι ο Ελληνας επιχειρηματίας μαζί με τον 45χρονο Αλβανό (σ.σ. πιθανόν να μην γνώριζε ότι είχαν κινηθεί ποινικές διαδικασίες σε βάρος του για τη δολοφονία του 2017 στη Γλυφάδα) είχαν σπεύσει να τον παραλάβουν και να τον μεταφέρουν στην Αθήνα.

Το χρονικό της αιματηρής επίθεσης

Το συμβάν στη Γλυφάδα για το οποίο σχηματίσθηκε τώρα δικογραφία από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής είχε σημειωθεί στις 8 Οκτωβρίου 2017 όταν ο 45χρονος φέρεται να προσέγγισε έξω από το μπαρ και να πυροβόλησε με πιστόλι, τουλάχιστον τέσσερις φορές κατά των δύο αλλοδαπών, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του ενός και τον σοβαρό τραυματισμό του δεύτερου.

Από την έρευνα της ΕΛΑΣ διαπιστώθηκε ότι παρών στο μπαρ της Γλυφάδας ήταν 38χρονος Ελληνας που δολοφονήθηκε στην Ηλιούπολη προ δύο μηνών και για τον οποίο πιθανολογείται ότι είναι αυτός που ίσως έδωσε την ενημέρωση στους εκτελεστές ώστε να προσεγγίσουν και να πυροβολήσουν τα θύματα.

Οι αυτόπτες μάρτυρες

Στην αναγνώριση του 45χρονου δράστη φέρεται να προχώρησαν – σύμφωνα με τη δικογραφία – δύο αυτόπτες μάρτυρες, από τους οποίους η μία ήταν εργαζόμενη στο μπαρ που είχε βγει έξω από αυτό για να ξεκουρασθεί.

Σύμφωνα με τις ίδιες αναφορές προ των πυροβολισμών υπήρξε λογομαχία του δράστη με τα θύματα. Η πλευρά του 45χρονου υποστηρίζει ότι πολλοί άλλοι μάρτυρες – παρότι ο δράστης είχε ακάλυπτο το πρόσωπό του – δεν τον αναγνώρισαν ως τον δολοφόνο του ομοεθνούς του, καθώς κι ότι αυτός έφθασε στο σημείο αυτό εκ των υστέρων.

Δικογραφία για ηθική αυτουργία σε ξυλοδαρμό

Σε βάρος του συντάχθηκε προ μερικών ημερών από την Ασφάλεια Αττικής κι άλλη δικογραφία για ηθική αυτουργία στον ξυλοδαρμό, τον περασμένο Σεπτέμβριο, ιδιοκτήτη συνεργείου αυτοκινήτων στην βορειοανατολική Αττική ύστερα από υπόδειξη άλλου ιδιώτη, με αιτία την αγοραπωλησία ενός αυτοκινήτου.

Οι δικηγόροι Αθηνών κκ Χρήστος Μαυρομμάτης και Σταύρος Γεωργόπουλος που εκπροσωπούν νομικά τον 45χρονο σημείωναν ότι «ο εντολέας μας είναι αθώος και αυτό είναι θέμα χρόνου να αναδειχθεί από τα αποτελέσματα των ανακριτικών ενεργειών που θα ακολουθήσουν. Οφείλουμε όμως ως έννομη τάξη να κατανοούμε ότι το θεμιτό δικαιολογημένο ενδιαφέρον για οποιαδήποτε είδηση δεν πρέπει να φτάνει στα όρια της παραβίασης του τεκμηρίου αθωότητας και της διαπόμπευσης»