Την ανακήρυξη της αποκατάστασης της διώρυγας Κορίνθου σε έργο εθνικής σημασίας, με σκοπό την επιτάχυνση των διαδικασιών, αποφάσισε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Με απόφαση του Κ. Καραμανλή, το έργο «Αποκατάστασης ζημιών στα πρανή Διώρυγας Κορίνθου» χαρακτηρίζεται ως σύνθετο και ειδικό έργο Εθνικού Επιπέδου

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το σκεπτικό βασίζεται στο γεγονός πως η Διώρυγα Κορίνθου αποτελεί παγκόσμιο γεωγραφικό κόμβο επικοινωνίας μεταξύ του Αιγαίου και του Ιονίου Πελάγους και μαζί με την Διώρυγα του Παναμά και του Σουέζ αποτελούν τις τρεις τεχνικές διώρυγες που υφίστανται σήμερα στον κόσμο.

Ωστόσο, το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρούνται συχνές καταπτώσεις και για να μη σημειωθούν ατυχήματα που θα θέσουν σε κίνδυνο τους εργαζόμενους της διώρυγας και τους επιβαίνοντες σε διερχόμενα πλοία απαιτείται άμεσα η εκπόνηση μελέτης αποκατάστασης των ζημιών που έχουν παρουσιαστεί στα πρανή.

Δήλωση Νίκου Ταγαρά: υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Σήμερα το πρωί επικοινώνησα με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, καθώς και με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου, Γιώργο Καραγιάννη. Τους ενημέρωσα ότι το πρωί είχαμε  νέα – και μάλιστα σοβαρή- κατάπτωση πρανών στο ίδιο σημείο που εξελίσσεται το τελευταίο διάστημα το φαινόμενο. Ενημερώθηκα ότι το έργο «Αποκατάσταση ζημιών στα πρανή Διώρυγας – Κορίνθου» χαρακτηρίστηκε από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, Εθνικού Επιπέδου, δηλαδή έργο εθνικής σημασίας, ώστε να συνεχίσουν με ταχείες διαδικασίες όλα τα απαιτούμενα για  τη λύση του προβλήματος. Προχωρούν γρήγορα οι επόμενες ενέργειες.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

4539 – ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΣΤΑ ΠΡΑΝΗ ΔΙΩΡΥΓΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ (1)