«Η κυβέρνηση πιστή  στο δόγμα «νόμος και τάξη» που επιδιώκει να επιβάλει σε όλη την κοινωνία, επιχειρεί τώρα να επιβάλει την παρουσία της αστυνομίας και μέσα σε όλα τα Πανεπιστήμια, τα οποία είναι ειδικά φορτισμένος δημόσιος χώρος, με ιδιαίτερες συνταγματικές πρόνοιες και αυτοδιοίκητο», τόνισε μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Δράμας, τομεάρχης Δικαιοσύνης της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Πρώτου Θέματος».

Επιπλέον τόνισε :   «η συνεχής παρουσία ενστόλων, η διαρκής παρακολούθηση της ζωής μέσα στα πανεπιστήμια, ο συνεχής έλεγχος, η μηδενική ανοχή, δεν συνάδουν με την ακαδημαϊκή ζωή και θα δημιουργήσουν νέες εντάσεις. Πρόκειται για μια επιλογή με έντονα ιδεολογικά χαρακτηριστικά, η οποία θα πέσει στο κενό».

Ο κ. Ξανθόπουλος αναφερόμενος στις παραβατικές συμπεριφορές είπε πως  προφανώς υπάρχουν σε ορισμένα και όχι σε όλα τα τμήματα των ΑΕΙ.

Απαντώντας τέλος σε ερωτήσεις, υποστήριξε, ότι θα πρέπει να στελεχωθεί το τμήμα φύλαξης των πανεπιστημίων και να υπάγεται και να λογοδοτεί στους πρυτάνεις και τη διοίκηση των πανεπιστημίων. Το τμήμα  αυτό όμως, το αποδυνάμωσε  ως υπουργός Διοικητικής μεταρρύθμισης ο σημερινός πρωθυπουργός, είπε για να προσθέσει ότι  «επ’ ουδενί, δεν μπορούμε να μιλάμε για αστυνομικό προσωπικό μέσα στα πανεπιστήμια».