Ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, τόνισε ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 στο Κατάρ θα διεξαχθεί με γεμάτα γήπεδα.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι οι ποδοσφαιριστές δεν είναι στις ομάδες προτεραιότητας για τους εμβολιασμούς κατά της Covid-19.

«Είμαι πεπεισμένος ότι θα είναι ένα απίστευτο Μουντιάλ, θα έχει την ίδια μαγεία και θα ενώσει τον κόσμο» τόνισε ο ισχυρός άνδρας της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας σε μια τηλεδιάσκεψη στη Γενεύη και συνέχισε:

«Θα επιστρέψουμε εκεί όπου πρέπει να βρισκόμαστε. Οι παίκτες που θα συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο δεν ανήκουν σε ομάδες προτεραιότητας για τους εμβολιασμούς κατά του κοροναϊού» πρόσθεσε.

«Η προτεραιότητα των εμβολίων είναι βέβαια για τους ανθρώπους που βρίσκονται σε κίνδυνο και όχι για τους υγιείς εργαζομένους. Αυτό είναι ξεκάθαρο στο μυαλό μας. Δε σκέφτομαι, ούτε σκεφτόμαστε ότι οι ποδοσφαιριστές βρίσκονται σε τέτοιου είδους διαδικασία» τόνισε ο Ινφαντίνο κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

Το Μουντιάλ είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στο Κατάρ το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο του 2022 με τη συμμετοχή 32 εθνικών ομάδων.

«Ο κοροναϊός θα έχει νικηθεί μέχρι τότε. Εάν σε δύο χρόνια δε βρισκόμαστε εκεί, τότε το πρόβλημα θα είναι πολύ μεγαλύτερο από ένα Παγκόσμιο Κύπελλο» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της FIFA.

Υποστήριξε ακόμη: «Πιστεύω ακράδαντα πως θα γίνει ένα υπέροχο τουρνουά, μαγικό θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω. Θα ενώσει τον κόσμο, θα το ευχαριστηθούν όλοι, όλοι μας. Πρέπει και να επιστρέψουμε εκεί όπου βρισκόμασταν, εκεί όπου πρέπει να βρισκόμαστε, με γεμάτα γήπεδα».