Γυμναστήρια και εστίαση θα είναι τα τελευταία που θα ανοίξουν ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς μιλώντας στον ΑNT1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου το βράδυ της Δευτέρας.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανέφερε μάλιστα πως είναι πιθανό να ανοίξουν με διαφορετική σειρά, δηλαδή πρώτα η εστίαση (στους εξωτερικούς χώρους) και τελευταία τα γυμναστήρια.

Ωστόσο όπως ανέφερε οι αποφάσεις αυτές έχουν να κάνουν με πολλούς παράγοντες και φυσικά με την πορεία των εμβολιασμών.

Αν δυσκολέψουν τα πράγματα θα λάβουμε υπόψιν μας ένα γενικό lockdown

Σχετικά με το αν βρίσκεται πάλι στο τραπέζι ένα γενικό lockdown, ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε το εξής:

«Αν τα επιδημιολογικά δεδομένα μας δυσκολέψουν προφανώς είναι κάτι που θα το λάβουμε υπόψιν».

Ο υφυπουργός διευκρίνισε πως«το lockdown είναι ένα εργαλείο που υπάρχει στο τραπέζι από την αρχή της πανδημίας. Όμως πρέπει να το αξιολογήσουμε σε σχέση με τα πραγματικά δεδομένα. Μην ξεχνάμε πως από πίσω βρίσκονται και άνθρωποι που παλεύουν. Οπότε θέλει και απαιτεί πολλή σκέψη».

Στη Θεσσαλονίκη τον Νοέμβριο υποτιμήσαμε την έξαρση του ιού

Ερωτηθείς για τη Θεσσαλονίκη και την δραματική αύξηση των κρουσμάτων τον περασμένο Νοέμβριο, ο κύριος Χαρδαλιάς παραδέχθηκε πως «υποτιμήσαμε την έξαρση του ιού» ωστόσο ξεκαθάρισε πως δεν ισχύει αυτό που είχε ακουστεί, για «χαλαρή» αντιμετώπιση εκ μέρους των πολιτών.

Μάλιστα ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως κανείς δεν φανταζόταν πως θα υπήρχε διασπορά του ιού μέσα σε δύο ημέρες γι΄αυτό και στην αρχή δεν υπήρχε επίσημη εισήγηση για lockdown στη Θεσσαλονίκη από κανέναν.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας παραδέχθηκε, πάντως, ότι «υπήρξαν κάποιες αστοχίες, αλλά δεν μπορούμε να ασκήσουμε κριτική για κάποια τέτοια μικρά λάθη» στους χειρισμούς της κυβέρνησης προσθέτοντας ότι «αποδείχθηκε πως η Ελληνική Δημοκρατία διαθέτει στρατηγική για να αντιμετωπίσει τέτοιες σοβαρές κρίσεις».

Με τον Σωτήρη Τσιόδρα είμαστε σαν οικογένεια

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ρωτήθηκε επίσης και για τις φήμες για «κόντρα» του με τον Σωτήρη Τσιόδρα και απάντησε «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τον Σωτήρη Τσιόδρα. Είναι μύθος».

Συμπλήρωσε, μάλιστα, πως ενώ σε όλες τις οικογένειες υπάρχουν διενέξεις, «με τον Σωτήρη που είμαστε σαν οικογένεια, συμφωνούμε στα πάντα. Η σχέση μας θα αναδειχθεί περισσότερο μετά από όλα αυτά».