Υπόθεση «σημαντικού ενδιαφέροντος» θεωρεί η ΕΛΑΣ τη σύλληψη ενός 45χρονου αλβανικής καταγωγής στη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου προ τετραημέρου στη Λαμία  για τον οποίο εξετάζεται ενδελεχώς η τυχόν εμπλοκή του σε κυκλώματα της νύxτας.
Eρευνάται επίσης για ποιoν λόγο είχε αναχωρήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα στη Μ. Βρετανία.
Ο 45χρονος κατηγορείται για την εν ψυχρώ δολοφονία ενός ομοεθνούς του και τον τραυματισμό  ενός άλλου τον Οκτώβριο του 2017 έξω από μπαρ στη Γλυφάδα  που εξιχνιάσθηκε προ μερικών ημερών, με τον ίδιο ν αρνείται κάθε κατηγορία.
Ο Αλβανός, που είναι πατέρας δύο παιδιών, είχε κατηγορηθεί το 1997 για τη δολοφονία ενός ημεδαπού στον Πειραιά. Τότε καταδικάσθηκε για υπέρβαση ορίων αυτοάμυνας και  σε πενταετή φυλάκιση.   Στη διάρκεια της φυλάκισής του σε σωφρονιστικό κατάστημα της  Κρήτης κατηγορήθηκε μαζί με άλλα άτομα  για τη δολοφονία ενός συγκρατουμένου του, υπόθεση για την οποία απηλλάγη.
  Ωστόσο σε βάρος του συντάχθηκε προ μερικών ημερών από την Ασφάλεια Αττικής κι άλλη δικογραφία για τον ξυλοδαρμό, τον περασμένο Σεπτέμβριο,  ιδιοκτήτη συνεργείου αυτοκινήτων στηνβορειοανατολική Αττική ύστερα από  υπόδειξη άλλου ιδιώτη, με αιτία την αγοραπωλησία ενός αυτοκινήτου.
Επιπλέον φέρεται – σύμφωνα με την ΕΛΑΣ – να συμμετείχε  προ διετίας  σε συμπλοκή με πυροβολισμούς έξω από μίνι καζίνο στην περιοχή των Πατησίων, περιστατικό που περιλαμβάνεται στη δικογραφία που σχημάτισε η ΕΥΠ και η Εισαγγελία Διαφθοράς σε βάρος αστυνομικών κι ιδιωτών για παράνομες συναλλαγές.
Το 2015 ο ίδιος αλλοδαπός είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή σε ολιγομελή ομάδα εκβιαστών   καταστημάτων στην Αθήνα, στην Ηλιούπολη κι αλλού.  Ομως απαλλάχθηκε δια βουλεύματος.   Για την ίδια υπόθεση εκβιασμών του 2015 είχαν κατηγορηθεί 50χρονος ιδιώτης που είχε τραυματισθεί τον περασμένο Ιούλιο στην Βούλα σε   ενέδρα αγνώστων κι ένας 38χρονος ποινικός που δολοφονήθηκε στα τέλη Δεκέμβρη στην Ηλιούπολη.

Η σύλληψη

Ο 45χρονος συνελήφθη ύστερα από έλεγχο σε τζιπ επιχειρηματία των νοτίων προαστίων που είχε κατηγορηθεί για ποινικές υποθέσεις κι είχε απαλλαγεί.  Στο ίδιο αυτοκίνητο βρισκόταν και γνωστός Αλβανός ποινικός που είχε κατηγορηθεί για   «συμβόλαια θανάτου», ενώ είχε αποδράσει δύο φορές –το 2006 και το 2009- με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού μαζί με τον καταζητούμενο Βασίλη Παλαιοκώστα.
Ο   εν λόγω ποινικός είχε μόλις λάβει άδεια από τις φυλακές Δομοκού κι ο Ελληνας επιχειρηματίας μαζί με τον 45χρονο Αλβανό (σ.σ. πιθανόν να μην γνώριζε ότι είχαν κινηθεί ποινικές διαδικασίες σε βάρος του για τη δολοφονία του 2017 στη Γλυφάδα) είχαν σπεύσει να τον παραλάβουν και να τον μεταφέρουν στην Αθήνα.
Το συμβάν στην Γλυφάδα είχε σημειωθεί στις 8 Οκτωβρίου 2017 όταν ο 45χρονος φέρεται να  προσέγγισε έξω από το μπαρ και  να πυροβόλησε με πιστόλι, τουλάχιστον τέσσερις φορές κατά  των δύο αλλοδαπών, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του ενός και τον σοβαρό τραυματισμό του δεύτερου.
Σημειώνεται ότι από τους πυροβολισμούς είχαν τραυματιστεί άλλα δύο άτομα, θαμώνες του καταστήματος, αλλοδαπός και ημεδαπός.  Από την έρευνα της ΕΛΑΣ διαπιστώθηκε ότι παρών στο μπαρ της Γλυφάδας ήταν κι ο άνθρωπος που ίσως έδωσε  την ενημέρωση στους εκτελεστές ώστε να προσεγγίσουν και να πυροβολήσουν τα θύματα ήταν ο   προαναφερόμενος 38χρονος που δολοφονήθηκε στην Ηλιούπολη.
Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες η πλευρά του 45χρονου θα αρνηθεί οποιαδήποτε εμπλοκή στη δολοφονία της Γλυφάδας, με τον ισχυρισμό  ότι «ήταν   φίλος του θύματος και θαμώνας στο εν λόγω κατάστημα». Συμπληρώνοντας ότι «η δολοφονία   υπήρξε από άλλα άτομα που δεν ήταν μεταμφιεσμένοι με κουκούλες ή κράνη που καλύπτονται από την ομερτά», καθώς κι ότι πριν από τη δολοφονική επίθεση υπήρχε προστριβή των θυμάτων με τους δράστες.
   Η ΕΛΑΣ   έχει κύριο στόχο να διαλευκάνει άλλες περίπου 25 δολοφονικές επιθέσεις που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια  που αποδίδονται σε συμβόλαια θανάτου  κι οι οποίες παραμένουν ανεξιχνίαστες.