Η πορεία της πανδημίας οδηγεί το οικονομικό επιτελείο στην προς τα πάνω αναθεώρηση των εκτιμήσεων του για το κόστος των μέτρων στήριξης που θα χρειαστεί να ληφθούν εντός του έτους. Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας το ποσό αυτό θα ξεπεράσει τα 7,5 δισ. ευρώ.

Ο υπουργός μιλώντας στον  ραδιοφωνικό ΣΚΑΪ δήλωσε πως τα ταμειακά διαθέσιμα ανέρχονται σε 31,2  δισεκ. και αυτά αυξάνονται όταν βγαίνουμε στις αγορές ενώ μειώνονται όταν χρησιμοποιούνται για να καλύψουμε τρύπες του προϋπολογισμού.

Τις επόμενες ημέρες θα έρθει στη Βουλή ένα καινούργιο πρόγραμμα στήριξης  των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Θα αφορά στην επιδότηση των παγίων δαπανών τους, ενώ τον Μάρτιο θα υπάρξει και 6ο κύκλος επιστρεπτέας προκαταβολής.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας υπογράμμισε ότι τα μετρά στήριξης για το 2021 υπολογίζονται σε 7,5 δισ ευρώ. Έσπευσε παράλληλα να διευκρινίσει πως οι ανάγκες είναι απεριόριστες οι πόροι όμως είναι περιορισμένοι. Για το λόγο αυτό είπε « προσπαθούμε να τους διευρύνουμε με επιτυχημένες εξόδους στις αγορές».