Ο αριθμός των ασθενών με Covid-19 που νοσηλεύονται σε γαλλικά νοσοκομεία ανήλθε σχεδόν σε υψηλό 9 εβδομάδων σήμερα. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Γαλλίας 27.613 ασθενείς με νέο κορονοϊό, ένας αριθμός υψηλότερος κατά 331 σε σύγκριση με τη χθεσινή ημέρα, φθάνοντας στο επίπεδο που είχε καταγραφεί τελευταία φορά την 1η Δεκεμβρίου.

Αυστηρότεροι συνοριακοί έλεγχοι

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δεν επέβαλε την Παρασκευή ένα τρίτο πανεθνικό λοκντάουν και αντ’ αυτού αυστηροποίησε τους συνοριακούς ελέγχους, έκλεισε τα μεγάλα εμπορικά κέντρα και ενίσχυσε την αστυνόμευση κατά τη διάρκεια της νυχτερινής απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν δήλωσε στην εφημερίδα Journal du Dimanche ότι η Γαλλία θα μπορούσε να αποτρέψει ένα τρίτο κύμα της πανδημίας χωρίς να επιβάλει καθολική καραντίνα. Όμως, επισήμανε, πως οι μεταλλάξεις που ταυτοποιήθηκαν πρώτα στη Βρετανία και τη Νότια Αφρική είναι επικίνδυνες και ότι η κυβέρνηση θα επιβάλει γρήγορα ένα ακόμη λοκντάουν εάν οι μολύνσεις κορυφωθούν.

19.235 κρούσματα

Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν 19.235 νέα κρούσματα Covid-19, σε σύγκριση με 18.436 την περασμένη Κυριακή. Ο αριθμός των ασθενών με κορονοϊό στις μονάδες εντατικής θεραπείας αυξήθηκε κατά 45, στους 3.158.