«Zω στη Βοστώνη. Οι περισσότεροι φίλοι και γνωστοί μου εδώ ανήκουν στο προοδευτικό στρατόπεδο. Στις «μπλε» Πολιτείες, θα έλεγα, επικρατεί ένα αίσθημα ανακούφισης. Για να το πω απλά, ο κόσμος πιστεύει ότι επιτέλους «ξεμπέρδεψε» με τον Τραμπ. Αλλά νομίζω ότι αυτή είναι μια επιφανειακή, πρώτη ανάγνωση. (…)

»Οι δημοσκοπήσεις θα δείξουν ποια είναι σήμερα η ψυχολογία του πολίτη που βρίσκεται από το Τενεσί μέχρι το Αρκάνσας και από την Αϊοβα μέχρι το Τέξας, στο κέντρο δηλαδή της Αμερικής, που είναι το πιο δυνατό σημείο του Τραμπ γεωγραφικά. Και αυτό το κομμάτι του πληθυσμού δεν μπορεί να αγνοηθεί».

Στο ΒΗΜΑgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής» ο Πέτρος Βαμβακάς, αναπληρωτής καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σπουδών του Emmanuel College και διευθυντής του Ινστιτούτου Μελετών Ανατολικής Μεσογείου στο αμερικανικό ίδρυμα, μιλάει στην Ερη Βαρδάκη από τη Μασαχουσέτη για την επόμενη, δύσκολη μέρα της Αμερικής και για τις προκλήσεις της διακυβέρνησης Μπάιντεν:

«Η Αμερική αυτή τη στιγμή βράζει. Η οικονομική ανισότητα, και κατ’ επέκταση η κοινωνική ανισότητα, είναι τεράστια. Και ό,τι είδαμε στο Καπιτώλιο ίσως είναι μόνο η αρχή».

Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής»