Μέσο ρυθμό ανάπτυξης της τάξεως του 3,5% σε ετήσια βάση για την επόμενη 10ετία μπορεί να επιτύχει η Ελλάδα με τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης σύμφωνα με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρας.

Οι πόροι του Ταμείου θα αποδεσμευτούν για την Ελλάδα εντός του β’ εξαμήνου, δηλώνει από την πλευρά του ο πρόεδρος του Eurogroup Πασκάλ Ντόναχιου.

Προϋπόθεση η αύξηση της παραγωγικότητας

Ειδικότερα, μιλώντας στην ΕΡΤ ο Γ.Στουρνάρας τόνισε ότι οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης δύναται να οδηγήσουν σε ανάπτυξη της τάξης του 3,5% σε ετήσια βάση για την επόμενη δεκαετία.

Για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, σύμφωνα με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, είναι απαραίτητη προϋπόθεση να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις και να υπάρξει αύξηση της παραγωγικότητας κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες.

Το μόνο θετικό στην σκοτεινιά της πανδημίας είναι ότι γεννήθηκε μια θετική προοπτική για το μέλλον, σημείωσε ο κ. Στουρνάρας. Η Ευρώπη, εξήγησε, «επιτέλους αποφάσισε να προχωρήσει σε κοινές δράσεις, δημοσιονομικής και νομισματικής πολιτικής. Κάτι που εμείς οι οραματιστές επιδιώκαμε πάντα…»

Ντόναχιου: Εντός του β’ εξαμήνου οι πόροι του Ταμείου στην Ελλάδα

Στην ΕΡΤ μίλησε και ο πρόεδρος του Eurogroup, Πασκάλ Ντόναχιου, ο οποίος δήλωσε ότι οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης για την Ελλάδα θα αποδεσμευτούν μέσα στο β’ εξάμηνο του έτους.

Μάλιστα ο κ. Ντόναχιου ανέφερε σχετικά με το Ταμείο Ανάκαμψης ότι «μπορέσαμε να έχουμε το πλαίσιο στήριξης εξαιτίας μερικών κυβερνήσεων, μεταξύ των οποίων και η ελληνική».