Ο Ρώσος αθλητής των υψηλών εμποδίων φέρεται, σύμφωνα με δημοσιεύματα ΜΜΕ της χώρας του, να έχει κάνει χρήση διουρητικής ουσίας.

«Καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας μου, δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ απαγορευμένες ουσίες, δεν έχω ποτέ εξαπατήσει κανέναν» έγραψε ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2015 στα 110 μέτρα εμπόδια, στο λογαριασμό του στο Instagram.

Αρκετά ρωσικά ΜΜΕ ανέφεραν την Τετάρτη, επικαλούμενα ανώνυμες πηγές, ότι ο Σούμπενκοφ, ένας από τους Ρώσους αθλητές στον οποίο έχει επιτραπεί από τη ΔΟΕ να αγωνιστεί, έστω και κάτω από ουδέτερη σημαία, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, βρέθηκε θετικός στην ουσία φουροσεμίδη, που θεωρείται ως μία μάσκα κάλυψης του ντόπινγκ και είναι στη λίστα των απαγορευμένων του WADA.

«Είναι ένα απαράδεκτο ψέμα που εφευρέθηκε από μια ανώνυμη πηγή» είπε αντιδρώντας στα δημοσιεύματα ο γνωστός αθλητής, αποδοκιμάζοντας το γεγονός ότι τα μέσα ενημέρωσης έσπευσαν να διαδώσουν την είδηση, «χωρίς καν να ελέγξουν από πού προήλθε».

Ο Σουμπένκοφ πρόσθεσε ότι έλαβε πρόσφατα μια επιστολή από την Αθλητική Μονάδα Ακεραιότητας (AIU), μια ανεξάρτητη δομή που ασχολείται με θέματα ντόπινγκ στο στίβο. Αλλά αυτή η «εμπιστευτική» επιστολή δεν έχει καμία σχέση με κάποια κατηγορία ή προσωρινό αποκλεισμό, όπως διαβεβαίωσε ο 30χρονος αθλητής, το όνομα του οποίου δεν συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των αθλητών που έχουν τεθεί σε αναστολή και έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο της AIU.