Το περιβαλλοντικό έγκλημα στη Δραπετσώνα συνεχίζεται με την υπογραφή του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη.

Η παράταση – χάρισμα που δόθηκε στις εταιρείες εταιρείες συμφερόντων Δημήτρη Μελισσσανίδη και αδελφών Βασιλειάδη εξόργισε τους δημότες της πόλης.

«Το ότι έχω μία κυβέρνηση που κάνει ένα ακόμη δώρο σε μια εταιρεία που περιγράφεται από όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς ότι δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη πόλη, της δίνει δηλαδή τη δυνατότητα να έχει μία μονοπωλιακή σχέση με το αντικείμενό της νομίζω ότι δείχνει με ποιο τρόπο αντιμετωπίζεται η συγκεκριμένη βιομηχανία» ανέφερε ο δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος.

Με νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσε ο Υπουργός Ναυτιλίας παρέδωσε μονοπωλιακά για έναν ακόμη χρόνο στην Oil One την διαχείριση των αποβλήτων των πλοίων. Την ώρα που στο Υπουργείο Ναυτιλίας γνωρίζουν ότι υπάρχει δεσμευτική οδηγία από τον κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προβλέπονται περισσότεροι πάροχοι προκειμένου να μην θίγεται ο ελεύθερος ανταγωνισμός.

Με ανακοίνωσή της η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς, αντιδρά στην περιβαλλοντική υποβάθμιση της Δραπετσώνας και κάνει έκκληση προς την κυβέρνηση να απομακρυνθούν άμεσα οι ρυπογόνες εταιρείες.

«Η Ι. Μητρόπολη Πειραιώς απευθύνει έκκληση προς την Κυβέρνηση όπως αντιληφθεί τη σοβαρότητα του προβλήματος που θέτει σε κίνδυνο – σύμφωνα με τα επιστημονικά πορίσματα που έχουν εκδοθεί – την υγεία των κατοίκων. Ευελπιστούμε να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες με την απόσυρση της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ώστε να απομακρυνθούν άμεσα οι ρυπογόνες εταιρείες και να μετεγκατασταθούν οι δραστηριότητές τους εκτός οικιστικού ιστού» αναφέρει η ανακοίνωση της Ι.Μ. Πειραιώς.

«Η μετεγκατάσταση στα επόμενα δύο χρόνια πρέπει να γίνει απόφαση που η κυβέρνηση μονοδρομικά πρέπει να ακολουθήσει εάν θέλει να στηρίξει τους ανθρώπους και τις ανάγκες τους» πρόσθεσε ο κ. Βρεττάκος.

Η ηγεσία του υπουργείου ας πάψει να κωφεύει. Πρόκειται για ζωές ανθρώπων. Πρόκειται για τις ζωές παιδιών.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA