Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει πιο δημοφιλής πολιτικός με τις θετικές ή μάλλον θετικές γνώμες να φτάνουν το 60% και τις αρνητικές το 39%. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Φώφη Γεννηματά με 58% αρνητικές γνώμες και 39% θετικές.

Κακό… σκορ για τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος έχει αρνητικές και μάλλον αρνητικές γνώμες σε ποσοστό 62% και θετικές ή μάλλον θετικές σε ποσοστό 36%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis στην τέταρτη θέση των δημοφιλών πολιτικών αρχηγών έρχεται ο Δ. Κουτσούμπας ενώ τελευταίος είναι ο Κυριάκος Βελόπουλος με αρνητικές γνώμες 73%.

Διαχρονικά αυτό που βλέπουμε είναι ότι ο πρωθυπουργός «τσίμπησε» 5 μονάδες στις θετικές γνώμες, σε σχέση με τον Δεκέμβριο, η Γεννηματά είναι σταθερή και αυξήθηκαν 3 μονάδες και οι θετικές γνώμες για τον Αλ. Τσίπρα.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστό 45% και ακολουθεί ο Αλ. Τσίπρας με 16%. Κανένας είναι η απάντηση για το 22% ενώ η Φώφη Γεννηματά και ο Δ. Κουτσούμπας παίρνουν ποσοστό 2%.

Αναφορικά με τη δημοφιλία της Προέδρου της Δημοκρατίας, οι θετικές και μάλλον θετικές γνώμες ανέρχονται σε ποσοστό 63%. Αρνητικές ή μάλλον αρνητικές γνώμες έχει το 29%. Η Κατ. Σακελλαροπούλου πάντως βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο δημοφιλίας, πλην του περασμένου Απριλίου που ήταν στο 64%.