Ένας χρόνος συμπληρώθηκε σήμερα από τον θάνατο του Γιώργου Κοτανίδη.

Ο σπουδαίος ηθοποιός και συγγραφέας έφυγε από τη ζωή στις 28 Ιανουαρίου 2020 σκορπώντας θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

H κόρη του ηθοποιός και τραγουδίστρια Εύα Κοτανίδη έκανε μια συγκινητική ανάρτηση με αφορμή τον ένα χρόνο από το θάνατο του πατέρα της.

Η ίδια ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο ιός δεν μας επιτρέπει να τον μνημονεύσουμε σήμερα όπως θα επιθυμούσαμε, μαζί με όλους όσους τον αγάπησαν».

Αναλυτικά η ανάρτηση της Εύας Κοτανίδη

Σαν σήμερα πέρσι ήταν η χειρότερη και η πιο δύσκολη μέρα της ζωής μας.

Δεν υπάρχει κάτι πιο δύσκολο από το να αποχαιρετάς, απροσδόκητα, αναπάντεχα, σοκαριστικά άκαιρα και άδικα, έναν από τους λίγους ανθρώπους που λατρεύεις όσο τίποτα στον κόσμο… όσοι το έχουν ζήσει ξέρουν.

Δεν το χωράει ο νους ότι αυτή η τόσο ιδιαίτερη χρονιά, κύλησε χωρίς τη φυσική παρουσία του, την αισιοδοξία του, το χιούμορ του.

Ένας χρόνος μετά μας βρίσκει αλλαγμένες ριζικά, πιο δυνατές, να προχωράμε. Στη ζωή. Κάτι μας «σπρώχνει» στη ζωή και στην παραμικρή χαρά που μπορεί αυτή να περιλαμβάνει, παρά τις δεδομένες συνθήκες. Κι αυτό όχι γιατί εκείνος λείπει… αλλά γιατί, με έναν παράξενο και τρυφερό τρόπο, είναι πάντα εδώ….

Και γιατί έτσι μας έμαθε να ζούμε.

Ο ιός δεν μας επιτρέπει να τον μνημονεύσουμε σήμερα όπως θα επιθυμούσαμε, μαζί με όλους όσους τον αγάπησαν…

Να μιλήσουμε γι’αυτόν, για την τύχη μας που τον είχαμε στη ζωή μας, για το καλλιτεχνικό και πολιτικό του έργο, τον δημόσιο λόγο του που μας λείπει πιο πολύ από ποτέ, τις αναμνήσεις από την τόσο ευχάριστη παρουσία του που έδινε ζωή σε όλες τις παρέες.

Επιφυλασσόμεθα όμως.

Για τώρα, για σήμερα, αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να ενώσουμε τη σκέψη μας.

Μια σκέψη για το Γιώργο.

Τοοοοσο μεγάλη, απ’ τη γη ως τον ουρανό

Σαν σήμερα πέρσι ήταν η χειρότερη και η πιο δύσκολη μέρα της ζωής μας.
Δεν υπάρχει κάτι πιο δύσκολο από το να…

Δημοσιεύτηκε από Eva Kotanidis στις Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021