Η Γερμανία εξετάζει το ενδεχόμενο να ελαττώσει στο κατώτατο επίπεδο τη διεθνή αεροπορική κυκλοφορία προς το γερμανικό έδαφος εξαιτίας της πορείας της πανδημίας της Covid-19, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Κίνδυνος από μεταλλάξεις

«Ο κίνδυνος που αντιπροσωπεύουν οι διάφορες μεταλλάξεις του ιού απαιτεί να εξετάσουμε και να συζητούμε στην κυβέρνηση δραστικά μέτρα», ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται «οι αυστηρότεροι συνοριακοί έλεγχοι, κυρίως στα σύνορα με ζώνες που θεωρούνται υψηλού κινδύνου, αλλά επίσης μείωση της αεροπορικής κυκλοφορίας προς την Γερμανία σχεδόν στο μηδέν, όπως κάνει αυτήν την στιγμή το Ισραήλ», δηλώνει ο Χορστ Ζεεχόφερ στην εφημερίδα Bild.

Φόβος για έκρηξη κρουσμάτων

«Ο πληθυσμός που στην Γερμανία αποδέχεται σημαντικούς περιορισμούς» απέναντι στην πανδημία, «περιμένει από μας να τον προστατεύσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα από μία έκρηξη του αριθμού των κρουσμάτων», δηλώνει ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών.

Τις τελευταίες ημέρες, ο ημερήσιος αριθμός των νέων κρουσμάτων στην Γερμανία έχει φθίνουσα τάση, κάτω από το όριο των 10.000, έπειτα από την εφαρμογή νέων περιοριστικών μέτρων μέχρι τα μέσα του Φεβρουαρίου. Ωστόσο, ο αριθμός των θανάτων παραμένει υψηλός, περί τους χίλιους ημερησίως, και οι αρχές ανησυχούν για αναζωπύρωση της επιδημίας εξαιτίας των πολλών μεταλλάξεων του ιού.

Η Μέρκελ

Σύμφωνα με ορισμένα μέσα ενημέρωσης, η καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ αναφέρθηκε μάλιστα στο ενδεχόμενο διακοπής ή μεγάλης μείωσης των πτήσεων κατά την διάρκεια κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίασης με τους βουλευτές του κόμματός της.

Πηγή: ΑΜΠΕ