Σε οικονομική εξόντωση των κ.κ. Γ. Κουρτάκη και Γ. Παπαχρήστο οδηγεί η προσφυγή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ενώ λειτουργεί ως εκφοβισμός προς εκείνους που ασκούν κριτική.

Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της η ΝΔ σχετικά με την αγωγή Τσίπρα στους δημοσιογράφους των ΝΕΩΝ και των Παραπολιτικών για την εξοχική κατοικία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Σούνιο.

«To κράτος δικαίου, παρέχει τη δυνατότητα στους πολίτες να υπερασπιστούν τον εαυτό τους, προσφεύγοντας στη Δικαιοσύνη αν κρίνουν ότι κάποιο δημοσίευμα θίγει την τιμή και την υπόληψή τους και η προσφυγή αυτή είναι ο τρόπος αποκατάστασης. Το ίδιο ισχύει και για τους πολιτικούς, οι οποίοι επιπλέον έχουν δημόσιο λόγο και μπορούν να απαντούν, άρα καταφεύγουν στη Δικαιοσύνη μόνο ως έσχατο μέσο υπεράσπισης», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ και επισημαίνει: «Προξενεί εντύπωση το γεγονός ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσφεύγει κατά δύο δημοσιογράφων αξιώνοντας 1 εκατομμύριο από τον καθένα, για δημοσιεύματα που αφορούν την ενοικίαση της βίλας στο Σούνιο έναντι 500 ευρώ το μήνα. Η συγκεκριμένη ενέργεια του κ. Τσίπρα, δεν παραπέμπει σε επανόρθωση αλλά σε οικονομική εξόντωση των δημοσιογράφων και λειτουργεί ως εκφοβισμός προς εκείνους που ασκούν κριτική.».

«Ως κυβέρνηση, επιχείρησε να ελέγξει τα μέσα, ως αντιπολίτευση προσπαθεί να φιμώσει φωνές που τον ενοχλούν. Καθόλου τυχαίο ότι την κατάθεση των αγωγών, έχει αναλάβει ως δικηγόρος του κ. Τσίπρα ο κ. Μαντζουράνης, νομικός σύμβουλος του Δημοσίου για την εφαρμογή του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες στον περιβόητο διαγωνισμό των βοσκοτοπιών και όσων πρωτοφανών αποκαλύπτονται από τις καταθέσεις του κ. Καλογρίτσα για το παρασκήνιο και τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ», καταλήγει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ.