Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος Φίφης Δελμούζος-Κασσανδρής ρούφηξε μια γουλιά από το κρασί του.

Το Chateau Lafite-Rothschild, το οποίο είχε φθάσει στο mansion «Ορτανσία» – σκαρφαλωμένο στις οροσειρές της Εκάλης – από το χωριό Ποϊγιάκ στην περιοχή Μεντόκ της Μπορντό, είχε υπέροχη γεύση.

Το βλέμμα του κόλλησε για λίγο στο κρυστάλλινο μπουκάλι, «γεμάτο» με τις καλύτερες ποικιλίες σταφυλιών που καλλιεργούνται στο οινοποιείο, ιδιοκτησίας της οικογένειας μεγαλοτραπεζιτών Ρότσιλντ.

Ο Μπενζαμέν ντε Ροτσίλντ, ένας άνθρωπος που γνώριζε εδώ και πολλά χρόνια, του είχε χαρίσει πριν δύο μήνες περίπου, ένα από τα πλέον σπάνια κρασιά της «πολύτιμης» κραταιάς πάντα οινοποιίας.

Ο Μπενζαμέν του είχε αποκαλύψει μάλιστα ότι η συγκεκριμένη ποικιλία θα έβγαινε κάποια στιγμή σε δημοπρασία, όπως είχε γίνει παλιότερα με τρεις άλλες που «χτύπησαν» τη μυθική τιμή των 700.000 δολαρίων.

Με φόντο το Sotheby’s στο πολύβουο Χονγκ Κονγκ… Ο golden hair κούνησε λυπημένος το κεφάλι του. Ο στενός του φίλος Μπενζαμέν, ο οποίος διαχειριζόταν περιουσιακά στοιχεία του ομίλου Ρότσιλντ αξίας 160 δισ. (υπάρχει σχετικό αφιέρωμα στο σημερινό BHMAgazino), έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 57 ετών.

Ο μπάτλερ Σουλπίκιος πλησίασε στο μικρό, κομψό τραπέζι. Του άφησε δίπλα του την αγαπημένη του ποικιλία με αλλαντικά, τα οποία συνήθιζαν να συνοδεύουν το κρασί του. Αφησε τη σκέψη του να πετάξει μακριά.

Οι φωτογραφίες από το Laax Falera Ski Resort τον έκαναν να ξεχάσει τις δυσάρεστες στιγμές. Ο νεαρός εφοπλιστής Πανταλέων Κουλουμπρής του έστελνε μέσω του κινητού του τηλεφώνου θεαματικές εικόνες από το spot των Ελβετικών Αλπεων.

Ο ίδιος και η παρέα του είχαν ανέβει με ελικόπτερο στην ψηλότερη κορυφή. Το τεράστιο σιδερένιο πουλί τους «εγκατέλειπε» εκεί σε καθημερινή σχεδόν βάση. Εκείνοι έπρεπε να κατηφορίσουν με τα πέδιλα του σκι σε πιο χαμηλά υψόμετρα.

Το Laax του free style resort ενδείκνυται για πεπειραμένους σκιέρ, όπως ο νεαρός, γοητευτικός πλοιοκτήτης…