«Το βασικό πρόβλημα του κόμματος είναι να απαγκιστρωθεί από την στασιμότητα, να μην την αναπαράγει άλλο. Αυτό το ποσοστό δεν επιτρέπει σε ένα κόμμα να συνεργαστεί, γιατί θα το καταπιούν. Δείχνει ότι υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα, που δεν το αφήνει να μεγαλώσει» δήλωσε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος, αφήνοντας αιχμές για την ηγεσία της Φώφης Γεννηματά.

Μιλώντας στον ρ/σ Θέμα ο κ. Λοβέρδος σημείωσε ότι είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει «τα προβλήματα στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ» και αφού διευκρίνισε πως δεν θέλει η εβδομάδα να ξεκινήσει με «ανταγωνιστικές εκφράσεις», αναφερόμενος στην τακτική της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ είπε ότι «η αμφιθυμία μέχρι στιγμής σε πολλά θέματα έχει δημιουργήσει πάρα πολλά προβλήματα». «Μπορώ καλύτερα» είπε με νόημα

«Το βασικό πρόβλημα του κόμματος είναι να απαγκιστρωθεί από την στασιμότητα, να μην την αναπαράγει άλλο. Αυτό το ποσοστό δεν επιτρέπει σε ένα κόμμα να συνεργαστεί, γιατί θα το καταπιούν. Δείχνει ότι υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα, που δεν το αφήνει να μεγαλώσει» σημείωσε. Όσον αφορά στις συνεργασίες, τόνισε ότι σε αυτά τα ποσοστά είναι δύσκολες, διότι θα το καταπιούν. Γίνεσαι, όπως είπε, «ευάλωτος πολιτικά». «Μπορώ να πετύχω, να συμβάλω, ώστε να επιτύχουμε τον υπερδιπλασιασμό των ποσοστών του, που θα το καταστήσει κύριο παράγοντα, ένα μάχιμο κόμμα» υπογράμμισε.

Απαντώντας στο αν η υποψηφιότητά του ευνοεί τη Νέα Δημοκρατία, όπως του καταλογίζουν αρκετοί, σημείωσε ότι «κανείς δεν έχει τολμήσει να μου το πει και να με κοιτάει στα μάτια, »εσύ είσαι δεξιός», κανείς δεν μου το έχει πει». Και αυτό, όπως εξήγησε, οφείλεται στο πολιτικό του έργο, όταν ήταν κόμμα εξουσίας το ΠΑΣΟΚ και τις μεταρρυθμίσεις που έφερε από τα υπουργεία που υπηρέτησε.

Εξέφρασε ρητά, για άλλη μια φορά, την άρνησή του για σύμπλευση με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Διέσυρε και τραυμάτισε την έννοια του προοδευτισμού» υπογράμμισε ο κ. Λοβέρδος. «Όταν είσαι στο 6%, αυτός που σου προτείνει συνεργασία θέλει να σε καταπιεί, δεν θέλει να σε σεβαστεί, αν παρακάμψεις τα μεγέθη της πολιτικής δύναμης, τότε κακό του κεφαλιού σου» είπε, ενώ υπογράμμισε την αυτόνομη πορεία του Κινήματος και την ενίσχυσή του.

Μιλώντας για την καθαίρεσή του από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου και για το αν αισθάνεται πικρία για την απόφαση της Φώφης Γεννηματά, είπε πως «έχει τελειώσει αυτό το θέμα. Ό,τι αισθάνθηκα, το είπα στη δήλωσή μου. Δεν ασχολούμαι».