Σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης, μετά από το «λουκέτο» που έβαλαν λόγω του lockdown, αντιμετωπίζουν επτά στις δέκα επιχειρήσεις της Αθήνας, όπως προκύπτει από έρευνα του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.

Σύμφωνα με την έρευνα οι 7 στις 10 επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν ήδη σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης, γιατί δεν αντέχουν να καλύψουν τις οφειλές τους, που δημιουργήθηκαν μέσα στην πανδημία, έστω και εάν έχουν ενταχθεί σε πολυεπίπεδα μέτρα στήριξης.

Την ίδια στιγμή, περίπου οι 7 στους 10 καταστηματάρχες δήλωσαν, ότι είχαν μείωση του τζίρου ή ίδιες πωλήσεις με την αντίστοιχη περσινή πρώτη εβδομάδα των χειμερινών εκπτώσεων.

Η πλειοψηφία (80%) των καταστημάτων που ερωτήθηκε, ανήκουν στους κλάδους μόδας – ένδυση, υπόδηση αξεσουάρ – και 20% στις υπόλοιπες κατηγορίες καταστημάτων που διενεργούν εκπτώσεις.

Όπως αναφέρει ο σύλλογος στα συμπεράσματά του, «μία στις δύο επιχειρήσεις δεν θα μπορέσει να επανέλθει κι αυτό επαληθεύει την θέση του Ε.Σ.Α. ότι ένα τρίτο lockdown θα αποβεί καταστροφικό. Εντείνει την προσοχή μας στην αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας και θέτει ως απαραίτητη προϋπόθεση, την ενίσχυση και την στήριξη του λιανεμπορίου από σήμερα και έως την επόμενη ημέρα».